В Україні вимикатимуть світло рідше: яка ситуація 19 січня в Дніпрі та області



В енергосистемі України зберігається дефіцит потужностей, через що доведено ліміти споживання. У зв'язку з цим 19 січня відключення електрики в Дніпрі та області продовжуються – зокрема, екстрені.

Про це повідомляє сайт 056.

В ДТЕК Дніпровські електромережі заявили, що на Дніпропетровщині відбуваються екстрені відключення світла. Складені раніше графіки стабілізаційних відключень поки не діють.

А ось у Києві, Одесі та областях, де в попередні дні також застосовувалися екстрені відключення, повернулися до планових обмежень. До того ж анонсовано це було ще ввечері 18 січня.

"Для столиці та Київської області... ліміти 19 січня дозволяють проводити відключення у стабілізаційних графіках", – повідомили у ДТЕК.

В компанії зазначили, що ліміту буде достатньо для застосування графіків стабілізаційних відключень й на Одещині.

"Споживання електроенергії прогнозується дещо меншим, ніж учора. Цьому сприяє потепління. Водночас зберігається істотний дефіцит потужності в енергосистемі, особливо у вечірній пік споживання. Наразі генерація не покриває четверть споживання в країні", – мовиться у повідомленні.

Зазначимо, що, кардинально ж змінити ситуацію в українській енергетиці в найкоротші терміни нереально, а отже, відключення світла триватимуть і навесні. Це визнають самі енергетики.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW