Уряд дозволив пересилати паспорти за кордон поштою



Кабмін дозволив пересилання паспортів та посвідчень на повернення в Україну в міжнародних поштових відправленнях. Ця новація спрямована на те, щоб допомагати українцям виїжджати з тимчасово окупованих територій та росії.

Як пояснила прес-служба Мінреінтеграціі, ухвалене Кабміном рішення було розроблено за результатами роботи Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду українців з ТОТ через територію третіх країн в Україні. 

Депортація українців із тимчасово окупованих територій до Росії стала масштабним злочином окупантів. При цьому громадяни часто залишаються без будь-яких документів, що засвідчують їхню особу. Як наслідок – при спробі виїхати з російської федерації до третіх країн їм важко перетинати кордон.

Новація дозволить забезпечити проїзними документами українців – як депортованих, так і тих, що виїхали до третіх країн – для їхнього повернення на Батьківщину.

Уточнюється, що таке рішення було ухвалено вчора на засіданні Кабміну. Сьогодні ж уряд переголосував постанову у зв'язку з уточненням законодавчої термінології.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW