Суд зобов'язав відповідні підприємства привести у стан готовності три укриття



Задля забезпечення захисту життя та здоров’я мешканців Одеси під час збройної агресії з боку російської федерації проти України прокурори звернулися до суду з позовними заявами про зобов’язання балансоутримувачів привести у стан готовності захисні споруди.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Так, рішенням Одеського окружного адміністративного суду задоволено позов прокурорів Київської окружної прокуратури м. Одеси та зобов’язано підприємство-балансоутримувача привести захисну споруду по вул. Інглезі в Одесі, місткістю на 300 осіб, у стан готовності за призначенням. Позовні вимоги мотивовано тим, що законодавством на балансоутримувачів укриттів цивільного захисту покладено обов’язок щодо утримання, контролю та здійснення техобслуговування цих споруд під час усього періоду їх використання задля збереження функціонального призначення. Проте незважаючи на неодноразову фіксацію численних порушень органами ДСНС України, вимоги контролюючих органів про приведення укриття у стан придатний до використання підприємством виконані не були, що суперечить інтересам держави у сфері підготовки країни до оборони в умовах воєнного стану та захисту життя людини.

Зокрема, для приведення укриття у стан готовності необхідно відновити фільтровентиляційне обладнання та аварійний вихід; провести обслуговування систем каналізації, водопостачання, опалення та монтаж системи автоматичної пожежної сигналізації, укомплектувати сертифікованими вогнегасниками та забезпечити працездатність системи внутрішнього протипожежного водопроводу; забезпечити приведення електромережі та електроустановок в відповідності до вимог ПУЕ; укомплектувати необхідним майном та лікарськими засобами, завести документацію на споруду тощо.

Також судом задоволено аналогічні позови Приморської та Малиновської окружних прокуратур м. Одеси та балансоутримувачів зобов’язано привести у належний стан укриття по вул. Коблевська, на 100 осіб, та вул. Героїв Крут, на 1200 осіб. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW