Подвійні стандарти у російській пропаганді



Приклади подвійних стандартів у російській пропаганді. 

Росія здавна працює над ідеологічною складовою та пропагандою у всіх галузях суспільства. Це починається від дитячих садків, а закінчується обробкою свідомості пенсіонерів через газети та шокуючі телепередачі. Проте у пропаганди часто трапляються так звані фейли, які не так складно помітити. Зокрема, це подвійні стандарти, якими пронизана пропагандистська риторика. Сьогодні ми розглянемо найяскравіші з них - пише Сайт міста Слов’янська 6262.

Чому Крим мав право на самовизначення, а тепер - ні

“Крым наш”, “вежливые люди”, “зеленые человечки”, “русская весна” - ці слова супроводжували анексію Криму очима російських пропагандистів та політиків. Чому таке від’єднання було неможливим?

Конституція України не передбачає можливість адміністративно-територіальної одиниці самостійно вирішити питання виходу зі складу України. Проте це не турбувало російську владу, яка самовільно провела там власний референдум, а згодом і незаконно приєднала цю територію до рф.

Тільки от тепер, коли це вигідно для росії, правила гри повертаються. Позиція офіційного Кремля така: Крим не може вийти зі складу Російської Федерації, оскільки згідно з Конституцією, суверенітет Росії поширюється на всю її територію, а права виходу суб'єкта з її складу не передбачено.

Найманці та “зеки” на війні

Російська пропаганда часто розповідає про найманців та ув’язнених, які воюють проти Росії. На одному з пропагандистських сайтів “Вести” навіть пишуть, що на боці України воюють 16 іноземних військових формувань.

Таким чином пропагандисти хочуть знецінити українську армію і применшити її обороноздатність.

А що ми бачимо у самій Росії? Уже неприкрито РФ відправляє на війну найманців приватної військової компанії “Вагнер”, яка останнім часом вербує чоловіків з місць позбавлення волі воювати проти українських військових.

Проте, якщо Росія вербує ув‘язнених - це норма в уяві пропагандистів та політичних діячів.

Мобілізація

Активно пропагандисти розганяли тему мобілізації в Україні. Буцімто в армію набирають малодосвідчених людей просто на вулиці та кидають у вир бойових дій, як “гарматне м’ясо”.

Незважаючи на те, що Путін особисто обіцяв вирішити всі питання “сво” силами професійних військових, РФ сама була вимушена оголосити мобілізацію. Численні відео та фото доводять, що на війну в Україну часто відправляють росіян без належної підготовки та спорядження. Часто такі військові або швидко гинуть, або потрапляють у полон.

Знищення Донбасу

Росія вдерлася на нашу територію під приводом захисту квазіутворень “лднр”, яких вона визнала напередодні повномасштабного вторгнення. Проте таких руйнувань і жертв серед мирного населення мешканці Донецької та Луганської областей не бачили, поки Росія не прийшла їх "захищати". Замість мирного життя під українським прапором, мешканці цих областей змушені зараз покидати свої домівки, ховатися у підвалах.

Яскравий приклад, що із собою приносить “русский мир”, можна побачити у Маріуполі, який звільнили від життів людей, забудови і майбутнього.

Тож, пропаганда видає життя під мирним українським прапором нестерпним, а “русский мир”, який фактично знищує Донецьку та Луганську область, спасінням.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW