В енергосистемі країни збільшився дефіцит потужності - які ліміти для Чернівецької області



Через дефіцит потужностей в енергосистемі країни дозволені ліміти споживання для Чернівецької області складають трохи більше 50% від потреби регіону.

"Енергоатом" планує вивести з ремонту один енергоблок, який було введено в плановий ремонт на початку січня, і підключити його до енергосистеми. Зараз фахівці працюють у прискореному темпі, щоб вже на початку лютого всі дев'ять енергоблоків АЕС, які знаходяться на підконтрольній Україні території, працювали на повну потужність, - повідомив керівник компанії Петро Котін.

На сьогодні дефіцит потужності в енергосистемі збільшився через масований обстріл 14 січня. Деякі об'єкти енергетики пошкоджені, деякі - не підлягають відновленню, - повідомляє Чернівціобленерго.

Читайте: Чотири рази на день - графік відключення світла у Чернівцях та області на 17 січня

Тому Укренерго надає усім областям нижчі ліміти споживання, ніж надавали минулого тижня, і так буде тривати ще певний час.

Сьогодні для Чернівецької області обмеження навантаження складає лише 52% від потреби регіону. Проте, у компанії наголошують, що намагаються вкластися у ці обмеження, щоб не допустити примусові обмеження об'єктів критичної інфраструктури та забезпечити безперебійну життєдіяльність краю.

Водночас через перевищення лімітів сьогодні вранці вже застосовані примусові відключення у шести областях України.

Читайте: Знищений під'їзд у Дніпрі та загиблі під завалами - Україна знову під російським рактеним обстрілом - ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW