Українські біженці у Хорватії можуть отримати виплату у розмірі 460 євро



Українські біженці, які тимчасово проживають у Хорватії, можуть отримати виплату у розмірі 460 євро. Йдеться про допомогу, яку місцева влада надає приїжджим на забезпечення першочергових потреб. Одноразову виплату отримують особи, які набули статусу тимчасового захисту.

Хорватія виплачує від 330 до 460 євро одну особу чи сім'ю. Кошти нараховують людям, щоб покрити їхні витрати на базові потреби. Про це повідомили на офіційному хорватському сайті допомоги українським біженцям.

Наші співвітчизники, які потребують підтримки, мають подати заявку на одноразову фінансову допомогу. Це можна зробити в закладах колективного проживання та Центрах притулку. Заявки приймається черговим соціальним працівником. Українці, які зупинилися у приватному житлі, також можуть подати заявку до Центру соцзахисту населення та його відділень у Хорватії.

Виплати надають лише після співбесіди. Враховується наявність роботи та рівень доходу біженця. Рішення про призначення або відмову в наданні виплати прийматиметься залежно від того, чи має людина родичів та друзів в Хорватії.

Додаткова інформація про виплати надається за електронною адресою [email protected] або за телефоном 385 99 399 73 17.

Українські біженці, які зупинилися у Хорватії, також можуть розраховувати на допомогу Червоного Хреста. Йдеться про медикаменти, продукти та одяг. Інформація доступна на сайті ckzg.hr.

Продуктами та речами також допомагає організація Карітас (caritas.hr). Її центри працюють біля кожного крупного католицького костелу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW