В Ужгороді ремонтують лавки на площі Фенцика і біля ясена Масарика



Підготовчі ремонті роботи з відновлення лавиць завершили на площі Фенцика в Ужгороді. Як пише Суспільне, про це повідомила заступниця директора департаменту інфраструктури Ужгородської міськради Олександра Турянчик. За її словами, роботи в центрі міста розпочали 10 січня. Загалом завершити ремонт лавок планують впродовж двох тижнів.

Бригада Ярослава Ковача завершує встановлювати опалубку навколо ясеня Масарика.

"Сьогодні плануємо залити бетоном. Встановили таблицю. Демонтаж зробили повністю. Каміння, яке було придатне для повторного встановлення ми залишили на місці, інше взяли від підприємця й встановили на піщаний розчин. За ляльковим театром також будуть встановлені нові лавиць із дерев’яних штахетів. Там теж все підлили", — розповідає бригадир Ярослав Ковач.

Роботи з благоустрою лавок у центрі міста розпочали у січні, через те, що зараз безпечний період для дерев, розповів фахівець захисту рослин біологічного факультету УжНУ Віталій Симочко.

"Є частина, яку треба буде заповнити ґрунтом. Його треба вкладати шарами, поливати, для того, щоб він став дуже щільним, щоб не було повітряних камер, тому що коренева система цього не любить. Вони не порушують ґрунтовий покрив, який прилягає безпосередньо до стовбура. Відтак усі моменти витримані для того, що ясен Масарика радував наше око ще не один десяток років", — каже фахівець захисту рослин Віталій Симочко.

Вартість ремонту лавиць в Ужгородській міській раді поки не розрахували, розповіла заступниця директора департаменту міської інфраструктури Олександра Турянчик. За її словами, зроблять це після встановлення дерев'яного покриття на кам'яних кладках.

"У нас КШЕП визначений розпорядником бюджетних асигнувань на утримання об’єктів міського благоустрою, утримання вулично-дорожньої мережі. З цих коштів і проводяться ці ремонти. Конкретних кошторисів на кожну вулицю ми ще не робили, але це все буде з бюджетних асигнувань саме на цей вид робіт — поточний ремонт об’єктів благоустрою", — розповідає заступниця директора департаменту міської інфраструктури Олександра Турянчик.

За словами Олександри Турянчик, після завершення робіт з благоустрою лавок на площі Фенцика, в Ужгороді планують замінити дерев’яне покриття лавиць на вулицях Корзо та Августина Волошина, відремонтувати лавок на Православній набережній та проспекті Свободи.

Подробиці у сюжеті Суспільне Ужгород:

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW