На Тернопільщині в січні розквітла калина



Цього року погода в січні зовсім не зимова. Через теплові аномалії на Тернопільщині в ботанічному саду розквітла калина. Про це повідомили на сторінці Кременецького ботанічного саду.

"А ви бачили, як квітує калина в січні?  У зв’язку з аномально теплою погодою, яка спостерігається цієї зими, у Кременецькому ботанічному саду несміливо-ніжним цвітом зацвіли Viburnum farreri (калина Фаррера, калина духмяна ) та Daphne mezereum (вовчі ягоди звичайні)", - йдеться в повідомленні.

Калина Фаррера (калина духмяна) (Viburnum farreri) - оригінальний вид калини, що під час цвітіння виділяє чудовий солодкий аромат. В роки, коли довго тримається осіннє тепло і немає низьких температур, зацвітає в листопаді-грудні.

"Вовче лико ( Daphne mezereum L.) переважно полюбляє зацвітати в лютому, а тут на самісінькі різдвяні свята. Місцеві назви - вовчатник, дубочок, перець дикий тощо. Лікарська, отруйна, олійна, медоносна і фарбувальна рослина. Всі частини вовчих ягід звичайних дуже отруйні. Поширені в підліску мішаних і листяних лісів, є рідкісними рослинами, що потребують охорони",-додали в ботанічному саду.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW