росія перебільшує значення Соледара, захоплення не покращить позиції для оточення Бахмута - ISW



російська пропаганда перебільшує значення Соледара, який може стати для рф "пірровою перемогою" і призвести до кульмінації деградованих російських сил під Бахмутом.

Про це йдеться у щоденному аналітичному огляді війни рф проти України американського аналітичного центру "Інститут вивчення війни" (ISW).

"російські інформаційні операції перебільшують значення Соледара, який, у кращому випадку для них, є російською пірровою тактичною перемогою", - йдеться у звіті.

За оцінками ISW, захоплення цього невеликого містечка "не дозволить російським військам встановити контроль над критично важливими українськими наземними лініями зв'язку до Бахмута і не покращить позиції російських військ з метою оточення міста в короткостроковій перспективі".

Американські аналітики також повідомили, що російські війська витратили на Соледар великі ресурси, що "прискорить ймовірну кульмінацію деградованих російських сил під Бахмутом".

"російські війська можуть вирішити зберегти стабільно високі темпи наступу в районі Бахмута, але деградована бойова міць російських військ і загальне виснаження не дозволять цим наступам досягти оперативно значущих результатів", - заявили в ISW.

Отримуйте добірку найважливіших новин за день у нашій Viber спільноті.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW