Запорізький суд оштрафував депутата міськради, який підписав лист про надання матеріальної допомоги своєму помічнику



Орджонікідзевський районний суд міста Запоріжжя визнав винним депутата міськради в скоєнні адміністративного порушення правопорушення за неповідомлення про реальний конфлікт інтересів.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, завідуючий відділенням КЗ «Запорізький медичний фаховий коледж», депутат Запорізької міської ради від фракції «ЄС» Павло Варванський склав та підписав лист «Про надання матеріальної допомоги з депутатського фонду» для свого помічника та звернувся до Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради з проханням надати йому матеріальну допомогу у розмірі 2500 гривень.

В його діях побачили порушення Закону України «Про запобігання корупції» співробітники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області. Правоохоронці зазначають, що депутат мав повідомити Запорізьку міську ради та Національне агентство з питань запобігання корупції про виникнення в його діях конфлікту інтересів, бо зі своїм помічником він пов`язаний позаслужбовими стосунками, що виникли у зв`язку з депутатською діяльністю.

В суді депутат пояснив, що детально вивчив вимоги законодавства та інструкції щодо надання матеріальної допомоги і жодних обмежень щодо одержання матеріальної допомоги помічниками депутатів не передбачено (до слова, раніше і депутати міськради, і депутати обласної ради неодноразово розподіляли кошти свого фонду не лише між своїми помічниками, але й навіть між бізнес-партнерами та родичами). Всі мешканці Запоріжжя мають право на отримання допомоги в рамках програми, з цією особою він жодними стосунками не пов`язаний - ні дружніми, ні сімейними, ні будь-якими іншими.

Його адвокат зазначив про те, що між депутатом та помічником відсутні службові відносини та відносини підпорядкування. Також зазначає, що його підопічний не мав умислу на неподання відомостей про наявність конфлікту інтересів, бо в реальності він не перебував у зв`язку, який викликає конфлікт інтересів.

Розглянувши всі матеріали справи, суд вирішив, що приймаючи рішення про надання матеріальної допомоги своєму помічнику, він вже був пов`язаний з ним стосунками, що виникли у зв`язку з депутатською діяльністю, не міг діяти об`єктивно та неупереджено по відношенню до свого помічника. Тому, суд приходить до висновку, що навіть за умови, що особа, маючи приватний інтерес, приймає об`єктивні та неупереджені рішення, вона вчиняє дії в умовах реального конфлікту інтересів.

Врешті його визнали виним у вчиненні адміністративних правопорушень (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) та визначили штраф в 3400 гривень. У Варванського та його адвоката є можливість оскаржити це рішення в Запорізькому апеляційному суді.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яким є бюджет міста Запоріжжя на 2023 рік і яка є сума депутатського фонду.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW