США наступного тижня почнуть підготовку українських військових для роботи на системах Patriot



США наступного тижня почнуть підготовку українських військових для роботи на системах Patriot, фото-1

Міністерство оборони США підтвердило, що з наступного тижня розпочнеться підготовка до 100 українських військових, які опановуватимуть передовісистеми протиповітряної оборони Patriot.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я можу підтвердити, що вже наступного тижня у Форт-Сіллі, штат Оклахома, розпочнуться навчання українських сил щодо роботи на системах ППО Patriot», – підкреслив представник Міноборони США.

За його словами, підготовку з експлуатації, застосування та обслуговування цих систем проходитимуть від 90 до 100 українських військових. Очікується, що курс навчання триватиме кілька місяців.

У цьому контексті Райдер зазначив, що зазвичай підготовка фахівців для роботи на системах Patriot триває до одного року. Однак, за його словами, будуть використані всі можливості для прискорення курсу навчання українських воїнів.

«Ми намагаємося працювати з українцями, щоб визначити, що ми можемо зробити для прискорення навчання», – зазначив він.

Представник Пентагону також уточнив, що курс включатиме заняття в аудиторіях, на самих системах Patriot, а також на тренажерних комплексах.

«Після того, як Patriot буде поставлений на озброєння, він сприятиме зміцненню можливостей протиповітряної оборони України та надасть українцям додаткову спроможність для захисту від повітряних нападів росії»,- зауважив генерал.

США й Німеччина оголосили про готовність надати Україні системи протиповітряної оборони Patriot.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW