Військове кладовище можуть облаштувати на Лисій горі у Печерському районі: тривають дискусії



Національне військове кладовище може з’явитися у Печерському районі столиці, на Лисій горі у Києві.

Про це розповів заступник міського голови Києва Микола Поворозник в інтерв’ю "1+1".

За його словами, для проведення почесних поховань міська влада пропонувала місце поруч із Бабиним Яром - вздовж вулиці Олени Теліги в Шевченківському районі столиці. Але Кабінет міністрів прийняв інше рішення - про облаштування Національного військового кладовища на Лисій горі в Печерському районі. Київрада його підтримала. Втім, зараз між опонентами з цього приводу точаться дискусії.

Поворозник підкреслив, що це питання вже час остаточно вирішити і від балачок перейти до конктрентних дій. Також наголосив, що  військове кладовище має бути облаштоване не десь на околицях, а в місті.

На мою думку, нам уже потрібно переходити від розмов до конкретних справ. Ми маємо достойно вшановувати пам'ять полеглих героїв. Це має бути меморіальне місце і точно не на околиці столиці, - запевнив посадовець.

Нагадаємо, що у листопаді минулого року на сайті Київради з’явилася петиція з вимогою заборонити створення військового кладовища на "Лисій Горі". Автор петиції наполягав, що урочище "Лиса Гора" є пам’яткою архітектури і належить до об'єктів природно-заповідного фонду. Петиція набрала відповідну кількість голосів і була передана на розгляд Київської міської ради, втім, міськрада її не підтримала.

Раніше ми розповідали, що у Києві з’явиться меморіальне кладовище для полеглих захисників та захисниць

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW