Приписали чоловіку двох близнят, зробили його «багатодітним батьком»: на Житомирщині викрили злочинну схему незаконного переправлення через кордон



За 2 тис. доларів США «зробили» призовника багатодітним батьком, приписавши йому двох близнят – на Житомирщині викрили злочинну схему незаконного переправлення через кордон.

За процесуального керівництва прокурорів Бердичівської окружної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у сприянні в незаконному переправленні особи через державний кордон України, шляхом надання засобів та усунення перешкод, за попередньою змовою групою осіб, учиненому з корисливих мотивів (3 ст. 332 КК України).

Читайте також: Житомир: Керівника одного з ринків викрили у вимаганні неправомірної вигоди

Слідством установлено, що незаконне переправлення через кордон чоловіків призовного віку налагодили 34-річна жителька Бердичева та 42-річний житель Вінницької області, ромської національності.

Так, підозрювані, аби переправити через кордон 35-річного чоловіка призовного віку, розробили спеціальну схему. Зокрема, підшукали матір-одиначку з малолітніми близнятами та домовилися з нею, щоб офіційно визнала «клієнта» батьком своїх дітей. Задля цього звернулися до одного з районних ДРАЦСів на Вінничині та отримали відповідні документи.

Унаслідок реалізації такої схеми чоловік, який мав одну рідну дитину, став багатодітним – ще й батьком двох близнят. Заплативши за комплекс послуг 2000 доларів США, він спокійно вирушив за кордон. Однак, був затриманий працівниками міграційної служби, які буквально на кордоні України з Польщею зняли його з потяга.

Наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави, відповідно, 53 та 80 тис. грн.

Також вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності «багатодітного» чоловіка та матір двох близнят за ч. 3 ст. 358 КК України (підроблення документів).

Викрили злочин за процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури відділ міграційної поліції ГУНП в Житомирській області та Бердичівський райвідділ поліції, який проводить досудове розслідування.

Джерело: Житомирська обласна прокуратура

Читайте також: Поліцейські перекрили канал постачання на Житомирщину фальсифікованого спирту з Волині

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW