Ракетні удари по Донеччині та обстріли Херсонщини: головне за ніч по регіонах



Триває триста дев’ятнадцята доба російського широкомасштабного вторгнення. Незважаючи на оголошений російськими окупантами так званий “режим припинення вогню”, протягом минулої доби, противник завдав 9 ракетних, 3 авіаційних удари та здійснив 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, по цивільній інфраструктурі, є поранені та загиблі серед мирного населення.

Редакція розкаже про ситуацію по країні. 

За даними Генштабу ЗСУ загроза авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. 

На Сумщині війська рф били по декільком районам

Окупанти били по Зноб-Новгородській, Великописарівській і Шалигинській громаді. У Зноб-Новгородській почалася пожежа на деревообробному підприємстві.

На Запоріжжі населені пункти опинилися під обстрілами

росіяни обстріляли Запоріжжя, Білогір'я, Оріхів, Гуляйполе та інші населені пункти. Надійшло шість повідомлень про руйнування будинків і об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів.

Двічі за ніч ворог завдав ударів по Нікопольщині

Російські окупаційні війська і цієї ночі атакували мирні села

Нікопольського району. Випустили з півтора десятки снарядів з важкої артилерії, повідомляють в Головному управлінні ДСНС України в Дніпропетровській області.

Близько опівночі росіяни поцілили по двох громадах - Мирівській та Червоногригорівській.

Люди лишилися неушкодженими.

Рятувальники продовжують обстежувати території. Деталі атак з’ясовуються.

На Харківщині ворог завдав два ракетних удари

Ворог завдав два ракетних удари по Мерефі – загинув 50-річний чоловік. Крім того, обстрілювали Старицю та Дворічну. У Дворічній пошкодили дах приватного будинку, будівлю підрозділу ДСНС та оперативні автомобілі рятувальників.

На Луганщині не вщухають обстріли

росіяни обстріляли Стельмахівку, М’ясожарівку, Площанку, Макіївку, Невське, Червонопопівку та Діброву. Окупанти збільшують мережу госпіталів, яка вже майже викреслила цивільні медзаклади. У Антрациті закрився навіть пологовий будинок, звідки жінок вивезли до Луганська.

На Донеччині окупанти продовжують завдавати ракетних ударів 

Війська рф завдали сім ракетних ударів по Краматорську і два по Костянтинівці. Постраждали будівлі освітнього закладу, промислового об’єкта та гаражний кооператив. Також під ворожим вогнем опинилися Курахове та Курахівка – пошкоджені приватні будинки та тепломережі. По області – восьмеро поранених, один загиблий. 

Поліція фіксує наслідки російських обстрілів у 10 населених пунктах Донеччини

За добу окупаційні війська рф завдали 15 ударів, вбили та поранили мирних мешканців.

Ворог атакував міста Авдіївка, Курахове, Бахмут, Торецьк, Костянтинівка, Соледар, Краматорськ, смт Курахівка, села Карлівка, Вовченка.

Окупанти вели вогонь із ЗРК «С-300» та артилерії. Зруйновано та пошкоджено 15 цивільних об‘єктів – 5 житлових будинків, освітні заклади, завод, господарське приміщення, автомобілі.

Три ракети «С-300» рашисти спрямували на північ Донеччини. Одна з них влучила на територію заводу в Костянтинівці. Ще двох ударів зазнав Краматорськ – постраждали 2 навчальних заклади та 1 багатоквартирний будинок.

Внаслідок артилерійських обстрілів є загиблий та поранені у Бахмуті, ще один травмований - у Соледарі.

За допомогою поліції евакуйовано ще 30 людей, з початку обов’язкової евакуації - понад 34 720 осіб, серед них 5125 – діти, 2005 – люди з інвалідністю.

На Миколаївщині ворог завдавав ударів по одному з населених пунктів

Ворог завдавав ударів по одному з населених пунктів Куцурубської громади. Пошкоджено житлові будівлі. Без жертв.

На Херсонщині армія рф обстріляла 17 населених пунктів

Армія рф обстріляла 17 населених пунктів, зокрема, Херсон й Антонівку. По області – один поранений. У Новій Каховці окупанти «націоналізували» мережу аптек – захопили приміщення та привласнили собі все майно. А у Нижніх Сірогозах російські військовослужбовці заселяються до будинків та квартир, виганяють їхніх власників.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW