Минулого року український бізнес сплатив на 80 млрд грн більше податків, ніж у 2021 р.



Як не дивно, але у 2022 році Україна зробила неможливе і профінансувала абсолютно всі видатки бюджету. Загалом ця сума склала близько 2,7 трлн грн. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 6 січня.

Окремо слід подякувати українському бізнесу, який сплатив на 80 млрд грн більше податків, ніж у мирний 2021 рік, це дозволило втримати економіку України на плаву.

«Українські громадяни та бізнес минулого року сплатили в державний бюджет понад 900 млрд грн. Ще 425 млрд сплачено до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування. Близько 1 трлн грн ми отримали від наших міжнародних партнерів», — зазначив Глава Уряду.

За словами Прем’єр-міністра, найбільший рівень допомоги — 410 млрд грн — надали Сполучені Штати. 390 млрд грн — країни Європейського Союзу та його інституції разом із Європейським інвестиційним банком. 88 млрд грн було отримано від МВФ. 60 млрд грн від Канади. 35 млрд грн від Великої Британії. 34 млрд грн від Світового банку. 17 млрд грн від Японії. Денис Шмигаль додав, що були й інші суми від багатьох партнерів.

«Ми вдячні урядам та народам всіх країн, які минулого року підтримували Україну фінансово. Завдяки цьому ми не затримували на жоден день ані пенсії, ані соціальні виплати, ані зарплати вчителям чи лікарям. Ми профінансували всі ці видатки в повному обсязі й вчасно», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль також відзначив, що за рахунок випуску військових облігацій було отримано майже 600 млрд грн. Він подякував громадянам та бізнесу, які купували облігації, і тим самим інвестували у сильну армію та стійку державу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW