Обсяги газу в Європі впали до найнижчого рівня з 2021 року, оскільки помірна погода скорочує споживання



Обсяги газу в Європі впали до найнижчого рівня з 2021 року, оскільки помірна погода скорочує споживання, фото-1

Ділянка газопроводу «Північний потік-2» у Лубміні, Німеччина. Більша частина Європейського Союзу та Сполучених Штатів — як за президента Барака Обами, так і за президента Дональда Дж. Трампа — виступала проти будівництва трубопроводу. Летиція Ванкон

Ціни на природний газ у Європі впали до довоєнного рівня, оскільки м’яка погода зменшила попит і послабила побоювання щодо тривалої кризи пропозиції.

Порівняльні ф’ючерси впали на 11%, оскільки потепління стримало попит на опалення, а сильні умови скоротили використання газу для виробництва електроенергії. М’яка погода поширилася на весь регіон, і на початку січня температура побила місячні рекорди в кількох місцях. 

Ціни різко впали з другого тижня грудня, допомагаючи зменшити побоювання щодо тривалої кризи, яка руйнує економікуЄвропи. Якщо ціни залишаться низькими, це зменшить зростання інфляції в регіоні. Уникнення різкого похолодання залишить блок у сильній позиції, коли справа доходить до поповнення газосховищ після зими. Тим не менш, політики уважно стежать за ознаками нижчих цін, що сприяють підвищенню попиту, якщо знадобиться нормування енергії.

Сховища все ще заповнені майже на 84%, а низький попит у святковий сезон навіть дозволив повернути частину газу в об’єкти. Цей буфер допоможе Європі протистояти будь-яким похолоданням пізніше взимку та зменшить дефіцит поставок із Росії. 

Виробництво вітру також зросло, досягнувши рекорду в Німеччині в середу, що ще більше зменшило попит на спалювання газу для виробництва електроенергії.

М’якіша погода та сильний вітер «зменшили занепокоєння щодо дефіциту постачання та можливих відключень електроенергії, оскільки ми йдемо до 2023 року», – йдеться у записці Inspired Energy Plc.

Нідерландські ф’ючерси на газ на перший місяць впали до 64,22 євро за мегават-годину, найнижчого рівня з листопада 2021 року, і торгувалися на рівні 64,30 євро о 17:30 в Амстердамі.

«Поки прогнози не вказують на зимову погоду, ймовірні подальші втрати», — заявили аналітики торгової фірми Energi Danmark A/S у своїй записці раніше в середу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW