"Квиток" до ЄС: поліцейські Одещини перекрили незаконний канал переправлення чоловіків закордон, - ФОТО



Поліцейські Одещини перекрили незаконний канал переправлення чоловіків до ЄС. Трьох учасників угруповання затримали під час скоєння кримінального правопорушення.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

Викрили "схему" незаконного переміщення осіб оперативники спільно зі слідчими. За даними правоохоронців, один "клієнт" мав заплатити 3500 доларів США за перетин кордону. 35-річний організатор залучив як спільників трьох осіб, які за 200 доларів США з пасажира виконували роль перевізників до місця перетину кордону.

Пасажири маршрутним таксі з Одеси доїжджали до визначеної фігурантами зупинки. Надалі їх підбирав один із водіїв і довозив до наступної точки збору. Інший фігурант відвозив до населеного пункту, що межує з кордоном, а вже звідти "туристів" мали переправити човном до невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.

На фінальній стадії один із водіїв збирав по 2000 доларів з клієнта та ховав в обумовлене організатором місце. 1 300 доларів США клієнти мали залишати при собі для вирішення питань. Увесь цей час організатор "схеми" телефоном контролював усі дії спільників та надавав їм відповідні вказівки.

Вночі 5 січня поліцейські затримали трьох учасників угруповання під час спроби переправити чоловіків через кордон. На місці затримання вилучили 6000 доларів США, раніше було задокументовано три факти одержання винагороди водіями за перевезення "пасажирів".

"Квиток" до ЄС: поліцейські Одещини перекрили незаконний канал переправлення чоловіків закордон, - ФОТО , фото-1

Крім того, за результатами проведення ряду обшуків вилучили три автомобілі та 16 000 доларів США.

Трьох фігурантів затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення всім учасникам незаконної діяльності підозр у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

"Квиток" до ЄС: поліцейські Одещини перекрили незаконний канал переправлення чоловіків закордон, - ФОТО , фото-2

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW