СБУ викрила ще 11 організаторів псевдореферендумів на території Запорізької області



З початку повномасштабної агресії Служба безпеки встановила особи понад 6 тис. зрадників і колаборантів, які організовували фейкові референдуми в захоплених районах на півдні та сході України.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передає 061.

За даними слідства, всі викриті фігуранти сприяли проведенню незаконних заходів щодо фейкового «приєднання» окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей до складу рф.

Ще 11 організаторів фейкового референдуму викрито в Запорізькій області. Серед них – четверо так званих голів «тервиборчкомів».

Зловмисники збирали персональні дані місцевих жителів для складання «виборчих списків» та їх направлення до окупаційної адміністрації.

У подальшому ворог використовував цю інформацію для фальсифікації результатів незаконного голосування.

За всіма викритими фактами тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших осіб, причетних до підривної діяльності на користь москви.

Наразі частина викритих ворожих поплічників переховується від правосуддя у тимчасово захоплених районах України. СБУ знає про місця їх перебування та маршрути переміщення і проводить комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Також правоохоронці ініціювали застосування санкцій РНБО стосовно майже 100 підконтрольних рф «іноземних спостерігачів». Через цих «туристів» кремль намагався легалізувати проведення псевдореферендумів та їх «результати».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що диякон однієї з церков Запорізької єпархії УПЦ (МП) агітував за "приєднання" до рф.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW