Православна церква України вперше проведе службу у Києво-Печерській лаврі



Митрополит Київський та всієї України Епіфаній вперше проведе різдвяну службу в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. 

Про це повідомляє пресслужба Православної церкви України. 

- Після отримання відповідного дозволу повідомляємо вірних та громадськість, що святкову Божественну літургію з нагоди Різдва Христового Предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 7 січня 2023 року в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Лист з належним проханням раніше було спрямовано до Міністерства культури та інформаційної політики України. Початок богослужіння о 9 годині ранку. Запрошуємо українських вірних до спільної молитви, йдеться у повідомленні. 

Раніше держава не стала продовжувати термін оренди двох храмів Верхньої лаври, якими до цього користувалася УПЦ Московського патріархату. 

Чи стануть богослужіння ПЦУ на території Лаври постійними - не повідомляється. 

Нагадаємо, у Чернігові 5 пам'яток архітектури, які належать державі, знаходяться у користуванні УПЦ Московського патріархату. Але наразі питання про розривання орендних договорів між УПЦ та міністерством культури і чернігівською облрадою (якім завідують церквами-пам'ятками), не йдеться. 

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW