Вкрав півмільйона гривень на ремонті скверу: в Одесі підрядник завдав збиток державі



Прокуратура обвинувачує підрядника з ремонту скверу ім. Плохого в Суворовському районі у привласнені коштів. Лиходій завдав збиток державі на півмільйона гривень.

Про це повідомила пресслужба відомства. 

Прокурори Суворовської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної компанії за фактом службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами.

Слідством встановлено, що наприкінці 2021 року керівник підприємства-підрядника привласнив бюджетні кошти під час капітального ремонту елементів благоустрою скверу ім. Плохого в Суворовському районі. Він вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт та їх вартості, що призвело до безпідставного перерахування на рахунок підрядної організації майже півмільйона гривень бюджетних коштів.

Так, за договором підряду на суму майже 800 тисяч гривень в сквері передбачалось облаштування пішохідної стежки з тротуарної плитки, із бордюрним камінням, та встановлення 10 лавок для відпочинку.

Разом з тим, згідно висновку експертизи, пішохідна стежка з тротуарної плитки улаштована не в повному обсязі, а лавки для відпочинку взагалі відсутні.

Обвинувальний акт стосовно інженера технагляду Управління капітального будівництва Одеської міської ради також перебуває на розгляді у суді.

Внаслідок таких протиправних дій державі завдано майже півмільйона гривень шкоди, щодо відшкодування якої прокуратурою пред’явлений позов.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ВП № 2 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW