Ваші ноги ніколи не змерзнуть: найдієвіші способи утеплити зимове взуття



Якщо в людини замерзають ноги, вона починає мерзнути вся. Саме тому взимку важливо, аби ваші ніжки завжди залишались у теплі. Адже переохолодження може привести до доволі неприємних наслідків: простуди, циститу тощо.

Але якщо ваше зимове взуття не настільки тепле, наскільки цього б хотілося, ви можете самостійно це виправити.

Які наслідки може мати переохолодження?

Замерзання ніг може спровокувати різноманітні проблеми в усьому організмі й стати причиною:

  • оніміння кінцівок;
  • болю й дискомфорту під час ходіння;
  • болю в суглобах;
  • простудних захворювань.

Крім того, в людини можуть початися проблеми з нирками, сечовивідною та статевою системами.

Як зробити своє взуття теплішим?

Першочергово, купуючи взуття, звертайте увагу на матеріал з якого воно зроблене. Бажано, щоб він був натуральним і не пропускав холод. Проте, якщо ваші чобітки виявилося не таким теплими, як хотілося б, або з часом почали пропускати значно більше холоду, це можна виправити.

Замініть устілки у взутті

Вам стане значно тепліше, якщо, замість звичайних устілок, будуть шерстяні або хутряні. Не менш гарним варіантом є й ті, які мають алюмінієві підкладки. Такі устілки, до речі, ви можете зробити власноруч, просто вирізавши з фольги потрібну форму й пришивши її до устілки. Не забудьте, що в фользі треба зробити пару дірочок, аби нога не пріла.

Зверніть також увагу, що такі устілки займають доволі багато місця у взутті, а тому воно має бути десь на розмір більше, ніж потрібно, аби вам було комфортно ходити.

Не забувайте про шкарпетки й колготки

Багатослойність - хороший варіант, аби не замерзнути взимку. Вдягнувшись так, ви стоворите додаткове місце для повітря, яке не буде пропускати холод до вас, а ваше тепло випускати зовні.

Суха гірчиця

Використання такого методу - не надто практичне, проте доволі ефективне. А тому в крайньому випадку, ви цілком можете згадати про такий варіант. Вдягніть пару звичайних шкарпеток, а потім візьміть ще одні й насипте в них суху гірчицю. Ці вдягніть поверх тих, які вже на вас. Гірчиця буде трохи заважати вам при ходьбі, проте допоможе зігрітися в найлютіші морози.

Перцевий пластир

Його принцип роботи схожий на суху гірчицю. Візьміть пластирі й наклейте їх на ноги, а далі вдягніть звичайні шкарпетки й поверх них іще одні теплі. Цей метод трохи зручніший у використанні й так само надзвичайно дієвий.

Читайте також: Спати в шкарпетках не можна: до чого це призведе



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW