Суддя Октябрського суду Полтави пояснила, що не брала самовідвід у справі Олександра Мамая



Нагадаємо, учора прокурор Полтавської області Антон Столітній повідомив, що підписав клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо міського голови Олександра Мамая. Інше клопотання стосується відсторонення Мамая від займаної посади терміном на два місяці. Обидва клопотання мали розглянути у Октябрському суді міста Полтави, але, за словами прокурора, один із суддів взяв самовідвід.

Після цього суддя Октябрського суду Лариса Гольник на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook оприлюднила допис, у якому зазначила, що питання самовідводу не розглядалося, а справу повернули до канцелярії суду через порушення правил автоматичного розподілу.

- Змушена внести ясність. Так, я була першим слідчим суддею Октябрського райсуду Полтави, якому на розгляд надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22022170000000189 від 15.12.2022, за підозрою Мамая О.Ф. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 КК України. Проте питання мого відводу чи самовідводу не розглядалися взагалі. Оскільки визначення слідчого судді відбулося з порушенням правил автоматизованого розподілу, я відправила справу до канцелярії суду – для здійснення повторного розподілу. Інших подробиць поки що не буде, - написала Лариса Гольник.

Нагадаємо, у 2016-му році суддя Гольник записала на приховану камеру розмову із міським головою Олександром Мамаєм, у якій він пропонував «вирішити питання» щодо закриття проти нього провадження.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW