Ворожити на Різдво: як дізнатись про свою долю та майбутнє в одне з наймагічніших свят



З давніх-давен, ще до приходу християнства, дівчата у ніч з 6 на 7 січня ворожили, аби дізнатись свою долю. Різдво Христове – одне з магічних свят – не тільки тому, що є народженням Спасителя, це ще і поворот Сонця на початок нового року, якому поклонялися наші пращури. Ворожили вони на врожаї, але пройшли віки, і люди ворожать, сподіваючись зазирнути у майбутнє чи побачити своє кохання.

Наші предки тісно спілкувались із природою, вірили у знаки, тому жодне святкування не обходилось без ворожінь і пророцтв. Однак ворожіння, проведені саме на Святвечір і Різдво Христове вважалися найбільш точними і віщими, тому в цей період молоді люди ворожили найбільш завзято.

Давні різдвяні ворожіння – це не лише язичницький ритуал “напророчити” собі долю, але й можливість зібратися з рідними і друзями у свято і весело провести час. Тож не пропустіть нагоду наворожити собі судженого чи дізнатися, яким буде наступний рік.

Найпопулярніші ворожіння на Різдво

Ворожіння на яблуках

Після  вечері потрібно узяти яблуко і розрізати його навпіл. Якщо всередині виявляється зірочка правильної форми з кісточок, то наступний рік для того, хто ворожить, буде дуже щасливим.

Ворожіння з чобітком

Дівчата по черзі кидають валянок (чобіт, туфельку) на дорогу і за напрямом "носка" валянка дізнаються бік, в яку вийдуть заміж.

Оклик перехожих

Дівчина повинна вийти опівночі на вулицю й запитати ім'я у першого зустрічного. Саме так зватимуть її судженого, точно так само він буде гарним і багатим.

Ворожіння на дзеркалах

Для ворожіння беруться два дзеркала (великих і за можливості рівної величини), встановлюються один напроти одного і висвітлюються двома свічками, щоб вийшов довгий коридор, осяяний вогнями. У кімнаті не повинно бути жодної іншої людини чи тварини.

У кінці утвориться коридор між двома дзеркалами і має з’явитися суджений. Щоправда, іноді можна побачити не тільки судженого, а й всяку нечисть.

Гадання на гроші

Підготуйте грошові банкноти різного номіналу. Зверніть у трубочки і покладіть у непроглядний мішок. У ніч на Різдво навмання витягніть один із згорточків. Розгорніть купюру і подивіться на номінал: чим він вищий, тим вдалішим матеріально буде для вас рік.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW