Новий рік в Україні розпочався з погодних аномалій: 64 рекорди



За даними Центральної геофізичної обсерваторія імені Бориса Срезневського 1 січня в Україні було встановлено 64 метеорологічні рекорди, а саме значення максимальної температури на багатьох метеостанціях фіксували в межах від +10° до +20°.

Про це повідомляє редакція з посиланням на Укргідрометцентр.

Згідно повідомлення Укргідрометцентру такі показники є рекордними загалом для всього місяця січня за всю історію метеорологічних спостережень.

Причиною такої погоди став винос теплої повітряної маси із Африканського континенту, поле високого тиску над більшою частиною Європи і відповідно сонячна погода.

Теплий початок року видався не тільки в столиці, а й в інших містах України та світу

  • Рівненщина

1 січня на Рівненщині показники термометрів сягнули 15°С тепла, що на 7-8°С вище історичного добового максиму. Таку температуру повітря на початку січня в області зафіксували вперше за багато років, тож це був найтепліший перший день нового року, починаючи з 1945 року. 

  • Львівщина

Ще до обіду 1 січня температура повітря у Львові досягла 12°С. Це абсолютний температурний рекорд за всі 87 років спостережень, які проводить Український гідрометцентр. Найтеплішим 1 січня було у 2015 році, коли максимальна температура досягла 9°С (така ж температура була й торік).

  • Волинь

1 січня термометри на Волині показали 14°С тепла. Востаннє тепловий рекорд у перший день січня в області фіксували у 2018 році. Тоді температура повітря прогрілася до 8°С.

  • Полтавщина

На півночі області 1 січня виявили температурний рекорд – 9°С тепла. Таких показників не виявляли з 1944 року.

  • Закарпаття

У Мукачево 1 січня зафіксували 14°С тепла, місцеві мешканці втішені весняною погодою.

  • Тернопільщина

У перший день нового року Чортківська гідрологічна станція зафіксувала температурний рекорд – 16.3°С тепла. Така температура зафіксована вперше від 1946 року, відколи станція веде спостереження. Раніше найвища зафіксована температура повітря 1 січня була у 2018 році. Тоді термометри показували +8.7 ̊ С. 

  • Франція

Понад 120 міст у Франції побили рекорди. Так, протягом дня фіксувалися температури, близькі до 20°С, що прирівнюється до показників липня.

  • Польща

У Варшаві Національне метеорологічне агентство оголосило про новий максимальний температурний рекорд для Польщі в січні і новий зимовий максимальний температурний рекорд для Варшави. У польській столиці стовпчик термометра наблизився до позначки 19°C (а точніше 18,9°C).

  • Данія

У Данії Метеорологічний інститут країни також повідомив про новий тепловий рекорд січня. Там було зафіксовано 12,6°C тепла, а попередній рекорд становив 12,4°C, зафіксований 10 січня 2005 року.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW