У Сумах почали діяти пільги для платників земельного податку та орендної плати за землю



З 1 січня 2023 року набрало чинності рішення Сумської міської ради, яким на період дії воєнного стану та протягом півроку після його скасування діють пільги зі сплати податку на землю та орендної плати за землю.

Про це нагадують у Департаменті забезпечення ресурсних платежів.

Мова про рішення Сумської міської ради № 3025-МР від 14 липня 2022 року «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 24 червня 2020 року № 7000-МР «Про встановлення плати за землю» (зі змінами)».

Ним з 1 січня 2023 року на період дії воєнного стану в Україні та протягом півроку після його припинення або скасування встановлені оновлені ставки земельного податку (додаток 1 до рішення), пільги зі сплати земельного податку (додаток 2 до рішення) та ставки орендної плати за користування земельними ділянками (додаток 3 до рішення):

  1. ставки земельного податку для земель індустріальних парків, створених відповідно до Закону України «Про індустріальні парки» та для земельних ділянок оборони на території Сумської міської територіальної громади встановлені на рівні 0%, ставки орендної плати за користування зазначеними земельними ділянками – 0,01%;
  2. для земельних ділянок сільськогосподарського призначення встановлені мінімальні ставки плати за землю – 0,3%;
  3. для всіх інших земельних ділянок ставки земельного податку та орендної плати за землю зменшені на 50% в порівнянні з 2022 роком.

Звертаємо увагу платників орендної плати за землю: зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, шляхом укладення додаткової угоди, якщо інше не встановлено договором або законом. Тож рекомендуємо орендарям земельних ділянок звернутися до Сумської міської ради через управління «ЦНАП у м. Суми» (вул. Британська, 21 (колишня Горького) з відповідною заявою про внесення змін до договору оренди земельної ділянки в частині зміни відсоткової ставки орендної плати за землю з 01.01.2023 на період дії воєнного стану в Україні та протягом півроку після його припинення або скасування.

Рішення Сумської міської ради № 3025-МР від 14 липня 2022 року



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW