Ремонт альтернативної дороги Київ - Чернігів - що відомо



Аварійні роботи, а саме ліквідація окремих вибоїн, на альтернативному шляху Київ-Чернігів мають проводитися і взимку. За сприятливих погодних умов у 2023 році нові найбільш розбиті ділянки закриють суцільним шаром асфальтобетону. Повідомила про це Суспільному САД в Чернігівській області.

Частина дороги Київ – Вишгород – Десна – Чернігів є частиною альтернативного маршруту, та сягає 60 км, після чого водії з’їжджають на трасу Київ - Чернігів.

До початку бойових дій на Чернігівщині дорога була у критичному стані, місцями була суцільно зруйнована, ремонтували її востаннє майже 50 років назад. Роботи з капітального ремонту асфальту мали розпочатися у березні 2022 року, але ці плани реалізувати не вдалося. У 2022 році виконали лише аварійні роботи в межах експлуатаційного утримання для термінового забезпечення проїзду.

Протягом 2022 року на 28,5 км дороги вдалося провести аварійний ремонт суцільним шаром асфальтобетону. На решті частин провели ліквідацію дрібних пошкоджень пневмо-струменевими машинами та ямковий ремонт.

Вдалося усунути 292 тисячі квадратних метрів вибоїн, над цим працювало п'ять різних підрядних організацій. Додатково весною побудували два тимчасові об'їзди біля зруйнованих мостів, які згодом демонтують.

Дорога бере на себе велике навантаження, нею їздить велика кількість вантажівок, постійно утворюються нові руйнування дорожнього покриття, які потрібно ремонтувати: ямковість, руйнація кромки, роздавлюється узбіччя.

«У наступному році маємо наміри закрити суцільним асфальтобетоном нові зруйновані ділянки автошляху. Проте зазначимо, що це ремонт аварійний. Він тимчасовий, для забезпечення проїзду тут і зараз. Це не капітальний ремонт, коли замінюється повністю конструктив дороги. Про повноцінні відновлювальні роботи до закінчення війни мова не йде, оскільки усі ресурси держави зараз спрямовані на оборону. Лише тимчасові аварійні для вирішення логістичної проблеми тут і зараз», — йдеться в повідомленні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW