На Миколаївщині шахраї ошукали жителів на понад 180 тисяч



На Миколаївщині розшукують шахраїв, які обманули жителів.

Як повідомляє поліція, до них звернулися троє мешканців Баштанського району із заявами про те, що стали жертвами шахраїв.

Так, двом потерпілим аферисти зателефонували та сказали, що вони співробітники банку. Шахраї переконали людей, що наявні грошові кошти на банківських картках терміново потрібно перевести на інші рахунки, щоб убезпечити від несанкціонованого втручання. Назвавши співрозмовнику всі паролі, що приходили на мобільний, громадяни втратили всі свої заощадження.

У результатізловмисники із карткових рахунків привласнили понад 84 тисячі гривень 44-річного мешканця Інгульської територіальної громади, 68 тисяч гривень 46-річної мешканки смт Казанка та 31 тисячу гривень 46-річної мешканки Вільнозапорізької громади.

А третя жертва аферистів хотіла  придбати через неперевірений сайт ювелірні вироби. Жінка перерахувала повну суму на вказані продавцем реквізити, але так замовлення і не отримала.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

Поліція вкотре закликає громадян бути обережними при покупці в інтернет-магазині. Замовляйте товар тільки накладним платежем. Або ж купуйте тільки у перевірених інтернет-адміністраторів.

Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваша картка заблокована, перевірте це у найближчому відділенні банку. Пам'ятайте, ніколи нікому не надавайте дані вашої картки та паролі, особливо незнайомцям по телефону.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW