У Тернополі будуть рейди, порушникам не позаздриш: поліцейські повідомили, за що штрафуватимуть у новорічну ніч



Запускати салюти, феєрверки та використовувати петарди під час дії воєнного стану заборонено, - про це жителям та гостям Тернопільщини нагадують поліцейські. За порушення обмежень щодо використання піротехнічної продукції передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Поліцейські області контролюватимуть дотримання обмежень, а також перевірятимуть осіб, які займаються реалізацією піротехніки на ринках та у роздрібно-торговельних мережах. Нагадуємо, за порушення законодавства у цій сфері та недотримання визначених обмежень, пов’язаних із використанням піротехніки, передбачена відповідальність, зокрема: стаття 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності), стаття 182 КУпАП (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях), стаття 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) та стаття 296 КК України (хуліганство). Відповідальність є, але давайте будемо більш відповідальними, не тільки через закон, а ще й через повагу до інших. 

Також правоохоронці нагадують, що комендантська година на Тернопільщині не скасована й вона діє в тих самих часових рамках, що і раніше – з 23 до 5 години. У новорічну ніч також.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал, де багато цікавих новин, фото та відео!  https://t.me/ternopil0352



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW