Наступ росіян у районі Бахмута сповільнюється – Інститут вивчення війни



Останніми днями швидкість просування російських військ у районі Бахмута сповільнилася.

Попри це, наразі ще рано оцінювати, чи досягнув кульмінації наступ росіян і їхні зусилля із захоплення міста.

Про це йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни.

Американські аналітики звертають увагу на повідомлення російських мілблогерів, які визнали, що українським військам у районі Бахмута вдалося уповільнити темп просування росіян навколо міста й у прилеглих населених пунктах і навіть відкинути окремі підрозділи на позиції, які вони займали кілька днів тому.

При цьому в українських соцмережах стверджують, що українські війська повністю витіснили росіян зі східних околиць Бахмута ще орієнтовно 21 грудня.

«Порівняно з жовтнем, російські війська менше просунулися в районі Бахмута в листопаді та грудні разом узятих», - зауважується у звіті ISW.

Аналітики Інституту вивчення війни припускають, що російським військам, через нестачу боєприпасів і значні втрати особового складу, буде важко підтримувати темп своїх наступальних операцій у районі Бахмута в найближчій перспективі, й вони можуть спробувати ініціювати тактичну чи оперативну паузу.

При цьому в ISW нагадали ситуацію зі спробами російських військ захопити Сєвєродонецьк і Лисичанськ, які тривали з весни й завершилися окупацією Лисичанська на початку липня. Проте через величезні втрати й виснаження агресор не зміг захопити сусідні Сіверськ на сході чи Слов’янськ на північному сході.

«Зацикленість російських військових на проведенні надзвичайно виснажливої кампанії для досягнення тактичних цілей і захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська зрештою підірвала їхню здатність досягти більшої оперативної мети й оточити українські сили та просунутись до західних адміністративних кордонів Донецької області. Невпинний і виснажливий тиск росіян на Бахмут також може погіршити їхню здатність досягати довгострокових цілей на Донбасі», - зазначається у звіті.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW