Переможців Нацвідбору гурт TVORCHI, Монатика та інших українських артистів звинувачують у співпраці з російським агентством у Лондоні



Чимало українських артистів влаштовує гастролі в Лондоні у співпраці з компанією INHYPE, яка має російських власників та організовує концерти російським музикантам. Серед них і тернопільський гурт TVORCHI, які представлятимуть Україну на цьогорічному пісенному конкурсі Євробачення.

Про це розповіла українська активістка в Лондоні Олена Іващенко, передає "Еспресо.TV".

Хлопці з гуртуTVORCHI, а також музиканти Alekseev, Артем Пивоваров, Монатик та гурт Kalush orchestra, виступаючи в Лондоні, користуються послугами компанії INHYPE у співпраці з компаніями MTICKET та kontramarka.ua.

Як видно зі скриншотів INHYPE у Instagram, компанія позиціонує себе як організатори російськомовних івентів у Лондоні. Серед їхніх клієнтів, зокрема, росіяни Нурлан Сабуров, Моргенштерн, Данила Поперечний, Баста.

Переможців Нацвідбору гурт TVORCHI, Монатика та інших українських артистів звинувачують у співпраці з російським агентством у Лондоні (ФОТО), фото-1

"У Державному реєстрі Великої Британії ми знайшли 2 компанії, в яких фігурує назва INHYPE. Компанія INHYPE EVENTS LIMITED зареєстрована 25 жовтня 2022 року росіянкою Ксенією Шувакіною, яка є директоркою та власницею компанії, хоча в бізнесі INHYPE вона давно згідно з її профілем на LinkedIn. Друга компанія INHYPE LONDON LTD заснована росіянином Андрієм Скорободіловом та білорусом Сярхеєм Міроновим. Андрій вийшов з власності компанії 12 травня 2020 року. Наразі дана компанія знаходиться в статусі "добровільної ліквідації", на зборах власників в січні 2022 року призначено ліквідатора", - зазначила Олена Іващенко.

Переможців Нацвідбору гурт TVORCHI, Монатика та інших українських артистів звинувачують у співпраці з російським агентством у Лондоні (ФОТО), фото-2

Повідомляється, що за останній час і Шувакіна, і Міронов зробили свої сторінки в Instagram приватними. Ксенія організовує вечори російської культури та вечірки для російськомовних. Вона також була президенткою у Royal Holloway Russian Speakers Society.

Переможців Нацвідбору гурт TVORCHI, Монатика та інших українських артистів звинувачують у співпраці з російським агентством у Лондоні (ФОТО), фото-3

Починаючи з 24 серпня, компанія INHYPE починає просувати в своїх соцмережах та на сайті івенти "на підтримку України" - виступи українських артистів, які приїжджають давати благодійні концерти (або просто концерти). Після початку розслідувань активістів такі івенти пізніше були видалені з Instagram і сайту INHYPE і винесені в окремий обліковий запис mtickets.uk.

Серед українських артистів, які співпрацювали з росіянами, - Монатик, TVORCHI, Alekseev, Pivovarov, Kalush orchestra. Гурт "Без обмежень" досі доступний на вебсайті INHYPE та інших сайтах, що продавали квитки.

На сайті та в соцмережах INHYPE також були афіші концертів The Hardkiss та АНТИТІЛА", які були суддями цьогорічного Нацвідбору.

Нещодавно у Лондоні відбувся концерт Kalush orchestra. Як повідомляють активісти, перші анонси концерту були опубліковано на сторінці INHYPE, але після невеликого розголосу пост прибрали, а на Eventbrite змінили організатора на компанію Event house.

"Виходячи з адреси прописки та дати народження, дана компанія належить тому ж Сярхею Міронову, але зареєстрована вже під його британським громадянством 16 вересня 2021 року. У Facebook також можна знайти оприлюднений скриншот договору між Сярхеєм Міроновим та одним з менеджерів Kalush orchestra Michal Mekal, який намагався спростувати зв’язок концерту Kalush з INHYPE, але по суті його тільки підтвердив", - зазначила Іващенко.

Квитки на концерт можна було придбати через компанію mticket, яка зареєстрована в Естонії, де реєстри компаній відкриті для публіки, звідки можна дізнатись, що компанія була зареєстрована у 2019 році, і у третьому кварталі 2022 не було зареєстровано працівників чи податків. На сайті також вказано двох представників: Владислав Сливка та Олександр Порядченко.

"Цікаво, що у Великій Британії теж присутня компанія MTICKET, яка належить тому ж Сярхею Міронову із зміненим прізвищем та вже британським громадянством, MTICKET UK LTD", - зауважила активістка.

Компанія MTICKET має окремий вебсайт та два акаунти в Instagram:

https://www.instagram.com/mticket.global/
https://www.instagram.com/mticket.uk/

"Контрамарка" може заперечувати зв’язок із INHYPE, але ми бачимо, що на платформі "Контрамарки" продавались та продовжують продаватись івенти, які раніше організовував INHYPE, візьмемо для прикладу концерти Даніли Поперечного та MARKUL. MARKUL, до речі, навіть попри війну в Україні продовжує виступати з концертами в Росії", - зауважила Іващенко.

Архівні лінки на білети Даніли та Маркула можна побачити тут та тут. "Міністерство культури України дає дозвіл артистам виїжджати за кордон, в тому числі у Велику Британію, для популяризації української культури та збору коштів на благодійність. Переважна більшість українських артистів користуються послугами компаній INHYPE як організаторів виступів в Лондоні, таким чином співпрацюючи з російськими організаторами та допомагаючи їм заробляти на українській культурі та війні. Ксенія Шувакіна та Сергій Миронов, директори INHYPE продовжують возити в Лондон російських виконавців, які є носіями російської пропаганди", - підсумувала активістка.

Вона додала, що лондонські активісти неодноразово звертались до українських артистів та їх менеджменту з вимогою пояснень причин співпраці з росіянами, кожного разу коментарів ніхто не надавав. Зате за цей час маскувались сліди і зникали докази.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW