За ДТП у нетверезому стані та травмування пішохода водій постане перед судом



20 грудня до суду скеровано обвинувальний акт відносно 23-річного жителя Любара.

Чоловік, керуючи автомобілем, скоїв наїзд на жителя села Стрижівки. Після учиненого він утік з місця пригоди, залишивши потерпілого у небезпеці. За вчинене йому загрожує ув’язнення.

7 серпня близько 22 години до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду у селі Стрижівці Любарської громади.

На місці пригоди працювала слідчо-оперативна група відділення поліції № 1 (смт Любар) Житомирського районного управління поліції.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 23-річний керманич автомобіля «ВАЗ 2101» здійснив наїзд на 53-річного жителя села Стрижівки, який знаходився на узбіччі дороги. Після учинення ДТП водій зник з місця пригоди, залишивши травмованого пішохода у небезпеці.

За кілька годин поліцейські встановили місцезнаходження підозрюваного та автівки.

Також правоохоронці зафіксували, що підозрюваний перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

У результаті автопригоди пішохід отримав травми та був госпіталізований до лікарні. За висновками експертів, спричинені йому тілесні ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості.

Відтак слідчі відділення поліції №1 Житомирського районного управління поліції оголосили 23-річному водієві про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 -1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) та ч.1 ст. 135 (Залишення в небезпеці) КК України.

Після проведення усіх необхідних процесуальних дій обвинувальний акт відносно чоловіка було скеровано до суду.

За чинним законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років

Житомирське районне управління поліції



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW