"Укрпошта" доставлятиме товари для опалення без мита: що можна вигідно купити за кордоном



У прес-службі "Укрпошти" повідомили, що компанія веде перемовини з національними поштовими операторами інших країн про безмитну доставку генераторів і зарядних пристроїв в Україну.

Латвія - перша країна, яка погодилась взяти участь у цій ініціативі. Ціна доставки таких пристроїв буде встановлюватись поштою-відправником. Зараз, аби відправити товари критичного імпорту з Латвії, доведеться заплатити 25 євро. Здійснити відправлення можна з понад 600 відділень пошти сусідньої країни.

Перелік країн буде незабаром розширюватися, – зазначили в "Укрпошті".

Варто зазначити, що для розмитнення таких вантажів не потрібно буде оформлювати вантажно-митну декларацію. А відправляти поштаб можна такі товари: зарядні пристрої, павербанки, акумулятори з літій-іонними складовими, портативні зарядні станції, генератори, водні фільтри, Starlink.

Як замовити доставку з іншої країни?

Аби здійснити таку доставку з Латвії, треба домовитись з кимось із знайомих і, оплативши товар в інтернет-магазині, замовити доставку на адресу вашого знайомого чи знайомої в Латвії. А вже ця людина через "Latvijas Pasts" має надіслати посилку вам в Україну. На це піде десь 10-14 днів.

Читайте також: По 5 LED-ламп в одні руки: де і як українці можуть обміняти свої старі лампочки розжарювання



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW