«Таких низьких лімітів у нас ще не було від початку вимкнень», – технічний директор «Прикарпаттяобленерго»



20 грудня на нараді в голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук обговорили ситуацію з енергопостачанням в області, пише «Галка».

Технічний директор АТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник зазначив, що ситуація в енергетиці складна, а після нещодавніх нових “прильотів” в різні регіони України, ще більше ускладнилася:

«Зараз таких низьких лімітів у нас не було ще від початку вимкнень: 257 мегават – це наш денний ліміт, який вимагає вимикати 2/3 споживачів. За останній тиждень вийшла нова інструкція про складання і застосування погодинних графіків вимкнень. Скоро вона буде оприлюднена, графіки погодинних вимкнень ми переробили. Фактично все навантаження в області ми включаємо в графіки. Питання об’єктів критичної інфраструктури обговорюємо з обласною адміністрацією. Для них будемо вводити спеціальні графіки», – каже Сеник.

Голова Солотвинської громади Манолій Піцуряк запитав, чи можна зробити так, щоб малі лікарні були з електропостачанням безперебійно хоча б 4 години.

У відповідь голова ОВА та технічний директор «Прикарпаттяобленерго» зазначили, що беруть лікарні на особливий контроль.

«Є графіки, і ми чітко їх дотримуємося. Буває таке, що через аварію, пошкодження мереж, світло було затримане, тож ми у таких випадках навіть даємо тій черзі світло поза чергою», – каже Олег Сеник.

Технічний директор «Прикарпаттяобленерго» ще раз наголосив, що у графіки включено все навантаження області. Крайні два тижні навіть вимикають певні адреси вручну, щоб намагатися досягти максимальної справедливості серед населення. Для роботи організовують нові бригади, проводять навчання.

Світлана Онищук додала, що енергетики працюють цілодобово, бо загалом енергосистема країни на 50% зазнала пошкоджень.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW