Як путін вбив Діда Мороза в Україні, - ФОТО



Святий Миколай чи Дід Мороз? Це питання довгі 30 років мучило українські родини. Разом з незалежністю, Україна отримала багато дискусій з різних питань. Хто мав би в Україні вітати дітей з Різдвом та Новим Роком – було як раз одним з них.

Те, що Дід Мороз  - не добрий чарівник, а вигаданий комуністами, адаптований під різдвяну казку злий дух з язичества, багато хто знав. Але батькам давалось нелегко пояснити це дітям, коли масовий шоупром пропонував в якості основного чарівника саме Мороза. В дитячому садочку, школі, на новорічному святі в палаці культури – всюди тільки Дід Мороз. 

Тому останніми роками батьки погоджувались на компроміс – хай буде і наш, український чарівник, християнський святий Миколай, і Дід Мороз.

Але в 2022 році, схоже, цьому компромісу прийшов край. Як і всім іншим компромісам з совістю в стилі «какая разница». Тепер, після страшної війни, розв’язаної росією проти України, ми декомунізуємо все, що ще недекомунізували. В тому числі і радянського злого духа Діда Мороза.

Можна сказати, що своїми  бомбами, «Градами» та «Буратінами» путін вбив не тільки тисячі людей в Україні, а і свій власний витвір – Діда Мороза.

Так хто такий був Дід Мороз

Після революції 1917 року комуністи вирішили заборонити і повністю викорінити з пам’яті людей все, що пов’язано з церквою. Тому вони заборонили Різдво, колядки, щедрівки і ялинку.

Українці, попри заборони, ці традиції підтримували – потайки. Тобто залишались непідкореними. 

І щоб не втрачати контроль над свідомістю мас, Сталін вирішив повернути Новий рік – замість Різдва, і вигадати якогось радянського героя - замість святого Миколая.

Ідея заміни Миколая на Діда Мороза народилась в голові комуніста Постишева. Він був темною, неосвіченою людиною, не мав навіть шкільної освіти, але саме таких і виносила до влади революція. Постишев став другим секретарем ЦК Компартії України. Став одним з організаторів Великого Голоду в Україні. 

Він запропонував використати образ язичеського духа Мороза в якості доброго чарівника, який приносять дітям подарунки.

Як путін вбив Діда Мороза в Україні, - ФОТО, фото-1

На справді Мороз, або Тріскун, або Зимник, або Студенець, або Карачун – був злим духом. Він крав дітей і морозив їх до смерті.

Щоб якось задобрити Мороза, в язичеські часи люди відводили вродливу дівчину вночі в ліс. І якщо вранці вона замерзала і вкривалась інієм, вважалось, що Мороз прийняв жертву і перестане морозить людей.

Ось така особа і розносила подаруночки дітям в радянські часи.

Про нього дуже швидко забули в багатьох країнах, де такий герой культивувався, одразу після розпаду Радянського Союзу.

Як путін вбив Діда Мороза в Україні, - ФОТО, фото-2

Але не в Україні. Бо відмовлятися від традицій дуже важко. Важко було нашим предкам після революції 1917 року. І нам важко зараз.

Війна стала дуже гарним прискорювачом цих змін.

Ось дивіться, який білборд з’явився в Дніпрі тиждень тому.

Як путін вбив Діда Мороза в Україні, - ФОТО, фото-3

 Зміни, які відбуваються зараз з нами, - це усвідомлення самих себе в історії. І цей процес – неминучий.

Сьогодні вночі святий Миколай вже зробив свою справу

Всім (дуже сподіваємось, що всім) українським дітям він поклав під подушку подаруночок.

1000 років – уявіть це! – він розносив українським діточкам подарунки, попри заборону.

Але цього року більшість українських дітей просила не подарунки. Вона просила миру, перемоги, щоб тато повернувся з війни.

Думаємо, що цього року святому Миколаю, щоб виконати бажання українських дітей, доведеться вступити в коаліцію з чарівником Залужним і його помічниками – Збройними Силами України.

P.S. До речі, святий Миколай приходив до дітей напередодні Різдва, 6 грудня. Тобто далі, вже 25 грудня,  українці в давнину святкували Різдво. Все логічно. 

Святкувати Різдво разом з усім іншим християнським світом – це логічно. І вже на часі!

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW