Чернівецька студентка виборола золоту медаль на одній із найбільших наукових виставок Азії



Найвищу винагороду на відомій азійській науковій виставці отримала студентка із Чернівців.

Про це повідомляє Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

На одній із найбільших виставок в Азії Kaohsiung International Invention & Design EXPO (KIDE), яка тривала з 1 до 3 грудня в тайванському місті Гаосюн, першість виборола Єлизавета Оринчук, студентка кафедри програмного забезпечення комп’ютерних систем 143В групи (спеціальність 121 – Інженерія програмного забезпечення).

«KIDE» – це платформа, де винахідники з усього світу показують свої наукові дослідження, а також діляться ідеями та обмінюються досвідом з іншими учасниками.

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз!

Оринчук Єлизавета працювала під керівництвом професора кафедри термоелектрики та медичної фізики Головацького В.А. Її конкурсна робота полягала у дослідженні характеристик веселки (теорія та комп’ютерна модель).

Моделювання виконували з використанням системи Wolfram Mathematica і опубліковали в репозиторії розробника системи. Веселка є символом Перемоги. У комп’ютерній моделі Єлизавети в одній із заставок програми зображено подвійну веселку, яка оберігає Україну.

На виставці українці вибороли 11 золотих, 7 срібних та 1 бронзову медаль, за що команду відзначили спеціальною нагородою «BestGroupAward».

Вам також буде цікаво:

На чемпіонаті України з кікбоксингу буковинські спортсмени вибороли три медалі

Буковинські волейболістки вибороли золото на чемпіонаті України

Спортсменка із Буковини відзначилась на Чемпіонаті України

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW