Синоптики обіцяють мінливу погоду. Чого чекати?



Повідомляє синоптикиня Наталка Діденко:

16-го грудня, черговий циклон Erdmute знову впливатиме своїми атмосферними фронтами на погоду західних та північних областей України, а також поширить свій вплив на Вінниччину. Тому в п'ятницю там очікується мокрий сніг з переходом у дощ (бо потепліє), пориви вітру до штормових, знову ускладнення ситуації на дорогах (водії, дуже обережно завтра). А ось на півдні України, у східних областях та більшості центральних опадів суттєвих не передбачається.

Температура повітря завтра буде досить високою, протягом дня очікується 0+4 градуси, на півдні +5+9, в Криму до +12 градусів. Хіба що по півночі України прогулюватимуться невеликі "мінуси». У понеділок -вівторок морози посиляться і вночі навіть можливо до -12-17 градусів. Але й це короткочасно, з середи знову стовпчики термометрів піднімуться вгору.

Полтавський гідрометцентр:

До кінця тижня на Полтавщині очікується нестійкий характер погоди, обумовлений зміною синоптичних ситуацій. Надходження теплого повітря з південного заходу зумовить підвищення температури до додатних значень, утворення туманів, танення снігового покриву, утворення бурульок та ожеледних явищ. Опади очікуються переважно у вигляді дощу. Значні коливання атмосферного тиску та температури повітря негативно впливатимуть на стан здоров’я метеозалежних людей, а також роботу транспорту. А вже під кінець тижня, та на початку нового, очікується надходження холодного повітря, вітер зміниться на північний, суттєво похолодає. Детальніше у прогнозі:

16 грудня - вночі без істотних опадів, наприкінці дня в західній половині області невеликі опади. Туман при видимості 200-500 м. на дорогах місцями ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с. Температура вночі 0-5° морозу, вдень підвищення до 2° морозу-3° тепла.

17 грудня - часом дощ. Місцями туман. Вітер південний, 5-10 м/с. Підвищення температури вночі до 0-5° тепла, вдень 3-8° тепла.

18 грудня - вночі дощ, вдень місцями слабкі опади. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-5° тепла, вдень зниження температури з 3-5° тепла, до 3-5° морозу.

19-22 грудня - переважно без опадів. Температура вночі 3-8° морозу, вдень 0-5° морозу.

Полтавська ОВА:

Синоптики попереджають про туман і ожеледицю. Протягом доби 16 грудня на території Полтавської області очікується туман, видимість 200-500 м. На дорогах утримається ожеледиця.

Читайте також: «Полтава серед інших обласних центрів виділила найбільше коштів на потреби військових» - Олександр Мамай



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW