Незаконне переправлення трьох військовозобов’язаних за $12 900 – судитимуть закарпатців, які «працювали» через Telegram-канал



Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох закарпатців – мешканців Мукачівщини та Берегівщини – за фактом організації незаконного переправлення осіб через держкордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, особи займалися незаконним переправленням до країн ЄС осіб, яким під час воєнного стану заборонено перетинати кордон України. «Клієнти» домовлялися про такі послуги через відповідний Telegram-канал. Обвинувачені зустрічали їх на території Закарпаття та відвозили до прикордонних населених пунктів. Наприкінці серпня закарпатців викрили на Берегівщині при спробі переправити трьох осіб до Угорщини. За це фігуранти одержали 12 900 доларів США.

На час досудового розслідування суд обрав особам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW