Українцям безкоштовно мінятимуть лампи на світлодіодні: нова програма



В Україні 10 місяців триває війна. Обстріли і руйнування об'єктів критичної інфраструктури призводять до потреби економити електроенергію через дефіцити, що виникли в країні.

Міністерство економіки України оголосило намір провести нову державну програму, яка за підсумком допоможе заощадити електроенергію всій країні.

Жителям України планують замінити 50 мільйонів застарілих ламп розжарювання на світлодіодні (енергозберігаючі).

Перший віце-міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що замінювати лампи українцям будуть абсолютно безкоштовно для того, щоб істотно скоротити навантаження на енергосистему.

Такий простий спосіб, як заміна ламп живлення на енергозберігаючі ЛЕД-лампи, може допомогти нам споживати на 7-10% менше електроенергії в момент пікового навантаження. Найближчим часом Мінекономіки представить детальну інструкцію, як можна отримати світлодіодні лампи - механізм буде максимально простим, - коментує міністр.

Саму закупівлю світлодіодних ламп для українців фінансуватиме Єврокомісія, цей факт підтвердила глава ЄК Урсула фон дер Ляєн.

На першій Міжнародній конференції "Солідарні з українським народом" стало відомо, що програма дасть змогу заощадити 1 ГВт електроенергії, а це, своєю чергою, річне виробництво блоку атомної електростанції.

Читайте також: Ці популярні ліки українці можуть отримати абсолютно безкоштовно: МОЗ оприлюднило список препаратів



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW