Голову Середино-Будської громади Олександра Гена залишили під вартою



Голову Середино-Будської громади Олександра Гена залишили під вартою ще на два місяці. Таке рішення прийняли у Зарічному районному суді м.Суми. Чоловіка обвинувачують у державній зраді та незаконному переправленні людей за кордон. Термін запобіжного заходу спливав наприкінці грудня, тож прокурор подала клопотання про його подовження, пише Суспільне.

Захисник обвинуваченого Максим Кондратенко клопотав про більш м’який запобіжний захід: "Жодних обставин, щоб Ген, можливо, якось впливав, можливо через когось на свідків – таких підстав прокурор не має. Ми традиційно просили б змінити на домашній арешт. Матеріали є, відповідно житло в місті Суми, що належить матері обвинуваченого. Тим паче, що місто Середино-Буда постійно знаходиться під артобстрілам ворожої Російської Федерації, тому є підстави для визначення саме в місті Суми, де буде забезпечено його утримання з електронним браслетом, що унеможливить його виїзд за територію міста Суми".

"Якщо я буду знаходитись під цілодобовим домашнім арештом у місті Суми із носінням електронного браслета, я не зможу переховуватись від судових засідань, від суду, однозначно. Я не зможу впливати на свідків, тому що це буде цілодобовий домашній арешт. Тому прошу суд обрати мені запобіжний захід інший, ніж тримання під вартою", — зазначив обвинувачений Олександр Ген.

Суддя Євгеній Янголь прийняв таке рішення: "Подовжити обвинуваченому Гену Олександру Григоровичу строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 12 лютого 2023 року включно без визначення розміру застави".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW