ПоWarнякали з "Контуром": як криворіжців вразили і розчулили неймовірною музикою, світлом і щирістю, - ФОТО, ВІДЕО



Стас Корольов та дует "Warнякання" відвідали Кривий Ріг в рамках проєкту «КОНТУР». Під час туру організатори проводять серію концертів у містах України, що зазнали масивних обстрілів чи пережили активні бойові дії.

Про це повідомляє 0564.ua.

У вівторок, 13 грудня, в Культурно - громадському центрі ШЕLTER+ Стас Корольов та дует "Warнякання" виступили у рамках творчого проєкту "КОНТУР".

Разом з музикантами були і активні та заповзяті Євгенія Відіщева, Євген Гончаров, які поділились успішним досвідом реалізації цікавих мистецьких проєктів та, водночас, гірким досвідом втрати частини результатів своєї роботи, ресурсів через повномасштабне вторгнення російської армії. Що допомагає не втратити і не скласти руки перед викликами? Гості озвучили власні відповіді на це запитання. Разом з ними цього вечора до "Контуру" долучився і співзасновник КГЦ ШЕLTER+ Роман Морозов з цікавою лекцією про актуальність Григорія Сковороди для сучасного українського суспільства.

Розпочалась програма з "Warнякання" Антона Слєпакова і Андрія Соколова. Антон Слєпаков - фронтмен гурту "Вагоновожатые" - декламував віршовані тексти, написані під впливом реалій сьогодення, а Андрій Соколов забезпечував музичний супровід читанню. 

Серед іншого, Антон згадував і про Херсон. "Читаю як героїчно Херсон знову виходив на мітинги", - йшлося в одному з текстів. "Коли ми придумали цей трек і я написав цей рядок - це була дуже фантастична реальність. А вчора ми виступали у Херсоні, там було дуже тепло. Тому що Херсон - це Україна. Херсон був деокупований і так буде з усією нашою Україною", - промовив Антон зі сцени під час виступу.

Завершуючи виступ цього вечора, Антон Слєпаков запросив на сцену Євгена Гончарова - співзасновника та артдиректор клубу Module у Дніпрі. Розповідь Євгена була про історію успіху, яка стала результатом створення команди, об'єднаної спільною метою і спільними цінностями. 

За словами гостя, колись у Дніпрі не було місця, де можна було б послухати електронну музику, а в самому місті проходили концерти переважно "попсових" виконавців. Євгену з друзями доводилось їздити містами України, щоб потрапляти на цікаві події. Згодом виникла ідея створити таке місце в Дніпрі. Євген розповів, як їм вдалось знайти місце і створити лейбл Dnipropop, який має "пародійну" назву стилю музики, з яким він та його друзі боролись. Гостями їх заходів були в тому числі і гурт "Вагоновожатые". У рідному місті високо оцінили внесок Євгена, тож згодом його запросили допомогти в організації Дня міста вже під час повномасштабного вторгнення. Локацією було обране метро, а запрошеною зіркою - Стас Корольов.

- Якби мені на початку розповіли, що я буду робити таке - я б сказав що це неможливо. Тому не бійтесь робити неможливе, - закликав криворіжців Євген.

Друга частина програми познайомила криворіжців з творчістю Стаса Корольова і його гурту. Самого Стаса багато хто вже знає за участю у музичному шоу "Голос країни" (2016 рік), виступами гурту YUKO, де музикант творив разом з Юлією Юріною. У 2019 році гурт YUKO брав участь в українському національному відборі на Євробачення 2019, отримавши високу оцінку своєї творчості від журі та глядачів. З часом шляхи музикантів розійшлися і  Стас Корольов розпочав сольну кар'єру. А нещодавно Стас Корольов зіграв благодійний "нескінченний концерт", під час якого грав одну й ту ж композицію, доки не зібрався мільйон гривень для медичного батальйону «Госпітальєри».  До Кривого Рогу Стас Корольов прибув з новим проєктом, новими композиціями, які представив разом з членами свого музичного колективу. 

Після виконання ряду музичних композицій Стас Корольов представив аудиторії Євгенію Відіщєву - режисерку, авторку мистецьких волонтерських проєктів для підлітків прифронтових населених пунктів України. Вона розповіла про власну участь у Євромайдані, коли їй було усього 17 років, про створення мистецького центру в Олександрівці на Херсонщині. Євгенія також поділилась досвідом реалізації проєкту Vidlikproject, який був втілений у Щасті на Луганщині. В рамках таких проєктів підлітки та молодь залучались до творчості, творення сучасного мистецтва, літератури. Нині у тих містах, де колись втілювались проєкти Євгенії та її друзів, розруха, яку принесли на українську землю росіяни. Рефлексія Євгенії Відіщевої знайшла відгук у криворізької аудиторії.

Змістовною та доречною у сенсі розмов про цінності, які об'єднують, була лекція Романа Морозова, котрий цікаво презентував філософію Григорія Сковороди перед нашими сучасниками, показавши її актуальність у наші дні. Детально про це можна почитати ТУТ.

Додамо, що власними історіями цього вечора ділилися і музиканти. Так, Стас Корольов розповів, що він з Авдіївки, яка тепер знаходиться під постійними обстрілами російських військ. Він не втрачає віру, що обов'язково виступить у рідній Авдіївці.

Сильний та стильний музичний проєкт підсилювався неймовірними візуальними ефектами, для свторення яких використовувалось чимало світлотехнічного обладнання, яке "подорожує" туром разом з музикантами.

За талант та щирість криворізькі глядачі віддячили гостям теплом і оплесками, які учасники "Контуру" визначили "найтеплішими".

Завершився вечір спілкуванням, фотосесією з музикантами та громадськими активістами, які ділились досвідом та надихали на створення проєктів навіть під час повномасштабної війни.

З Кривого Рогу "Контур" попрямував до Запоріжжя.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW