Світло зникло, коли ви знімали готівку в банкоматі: як не залишитись без грошей та повернути картку



Через обстріли росією енергетичної інфраструктури України й значне її пошкодження, часто сожутьстаівтися перебої з електроенергією. І дуже неприємною може виявитися ситуація, коли ви пішли знімати гроші в банкоматі, а в цей момент світло зникло. Як повернути картку та не залишитись без грошей, читайте далі.

Що робити, якщо картка залишилась у банкоматі?

Банкомат у відділенні банку - найкраще рішення.

Найкращим варіантом буде користуватися банкоматами, що знаходяться у відділеннях банків. У такому випадку ви зможете звернутися до співробітників банку за допомогою. За іншого ж варіанту, залишитесь з непоацюючим банкоматом наодинці. Звісно, ви зможете зателефонувати на гарячу лінію й спитати, що робити в такій ситуації, але не факт, що зв'язок працюватиме, якщо зникне електроенергія.

Дізнайтесь про наявність генератора

Якщо в банку є резервне джерело живлення, зачекайте, доки воно запрацює й банкомант перещввантажеться. Після цього зверніться за допомогою до співробітника або зателефонуйте на "гарячу лінію" й витягніть картку, дотримуючись інструкцій та рекомендацій.

Докладно опишіть ситуацію

Звернувшись до співробітника відділення банку чи на "гарячу лінію", детально опишіть ситуацію, що склалась. Розкажіть, де та коли ви втратили картку, яким банкоматом користувались та яку суму хотіли зняти. Після перевірки вам повернуть картку або ж зроблять нову, а гроші перерахують назад. Або ж ви можете вказати інший банківський рахунок, якщо готівкою повернути не буде можливості.

У яких випадках банкомат поверне картку, а в яких ні?

Якщо операція зі зняття грошей тільки розпочалася й відбувся збій, банкомат, найвірогідніше" поверне картку. У випадку,якщо гроші вже були відраховані, але банкомат не встиг вам нічого видати, скоріш за все, карта залишиться в банкоматі. Але сам банкомат, не маючи відповіді з Банку скасує операцію і відраховані кошти повернуться на ваш рахунок

Як у Нацбанку вирішили боротися з цією плоблемою?

Через відключення електроенергії Національний банк України зобов'язав усі банки обладнати чергові відділення,,кВ працюватимуть за допомогою автономних джерел живлення навіть у блекаут.

У кожному такому відділенні має бути ряд речей:

  • генератор із відновлюваним 3-денним запасом палива;
  • резервний канал зв'язку;
  • запас готівкової гривні.

Аби дізнатися, де у вашого банку є таке відділення, потрібно зателефонувати на "гарячу лінію".

Саме тому ми радимо потурбуватися, аби в домі був завжди запас готівки, яка вже точно не залежить, ні наявності електроенергії.

Читайте також: І не страшна ожеледь: як допомогти своєму взуттю в негоду та вберегти себе від падінь



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW