За рішенням суду «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» має заплатити підряднику півтора мільйони гривень



На фінансування комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» у 2023 році з бюджета міста закладено 87,7 мільйони гривень. Левова частина – це зарплатня і оплата за енергоносії, а також трохи більше 1,5 мільйони гривень аеропорт має заплатити за рішенням суду.

Про це повідомляє 061 з посиланням на відповідне рішення міськради.

На заробітну плату співробітникам аеропорту та оплату комунальних послуг в 2023 році закладено 86,3 мільйони гривень.

Ще 1 мільйон 563 тисячі гривень аеропорт має заплати підряднику "Променерго-Інновація" із Запоріжжя. Згідно з інформацією з реєстру судових рішень, ця компанія в 2020 році отримала замовлення на капітальний ремонт фасаду, приміщень і покрівлі будівлі аеровокзалу (VIP-корпус) вартістю 7,3 млн грн. В 2021 році вони виконали роботи на загальну суму 1 мільйон 516 тисяч гривень. Розрахуватись з ними мали до середини лютого 2022 року, проте цього так і не зробили і вони подали позов до Господарського суду Запорізької області.

У суді підрядник просив заплатити їм усю суму за замовленням – 1 мільйон 516 тисяч гривень + 9139 гривень пені та 24 262 гривні інфляційних витрат. Представники аеропорту заперечували проти оплати інфляційних витрат.

Розглянувши усі матеріали справи, суд прийшов до висновку, що вимоги підрядника до аеропорту правомірні і комунальне підприємство має сплатити 1 мільйон 549 тисяч гривень та 23 тисячі гривень судового збору.

Нагадаємо, що ТОВ “Променерго-Інновація” належить Олексієві Лахтаренку та Марині Зіненко. Серед робітників “Променерго-Інновація” раніше вказувався Варавка Олександр Володимирович, особа з таким ПІБ співволодіє ТОВ “Теплобудімпорт”, де другим співзасновником є Олександр Білов – батько заступника директора Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергія Білова.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW