Лідери G7 визнали неприйнятним застосування зброї масового знищення і пообіцяли притягнути Путіна до відповідальності



Лідери G7 визнали неприйнятним застосування зброї масового знищення і пообіцяли притягнути Путіна до відповідальності, фото-1

Лідери країн G7 заявили про незмінну підтримку України та пообіцяли притягнути президента Росії Володимира Путіна до відповідальності згідно з міжнародним правом.

«Ми притягнемо президента Путіна і винних до відповідальності відповідно до міжнародного права. Ми повторюємо, що безвідповідальна ядерна риторика Росії є неприйнятною і що будь-яке використання хімічної, біологічної чи ядерної зброї матиме тяжкі наслідки», – йдеться у спільній заяві лідерів G7 за підсумками зустрічі 12 грудня.

Документ підтверджує солідарність з Україною та намір підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

“Зрештою, Росії доведеться заплатити за відновлення життєво важливої ​​інфраструктури, пошкодженої або зруйнованої її жорстокою війною”, – заявили лідери G7.

У заяві зазначається, що країни G7 допоможуть Україні підтримати фінансову стабільність і запустити механізми фінансової підтримки відновлення країни після війни.

Президент України Володимир Зеленський , звертаючись до учасників зустрічі G7, закликав Росію почати виведення військ з території України до Різдва.

«Ми пропонуємо Росії зробити конкретний, змістовний крок до дипломатичного врегулювання, про який так часто говорять у Москві. Попереду свято, яке відзначають мільярди людей: Різдво за григоріанським календарем, Новий рік, Різдво за юліанським календарем. Це час, коли нормальні люди думають про мир, а не про агресію. Я пропоную Росії хоча б спробувати довести, що вона здатна відмовитися від агресії. Було б правильно розпочати виведення військ із міжнародно визнаної території України на Різдво. […] Таким чином буде забезпечено надійне призупинення бойових дій», – сказав Зеленський.

За даними Генштабу України, за минулу добу його Збройні Сили завдали ударів по 9 командних пунктах, 17 районах зосередження особового складу, двох складах боєприпасів, а також по одному району зосередження російської артилерії в окупованих населених пунктах України.

Мер Мелітополя Іван Федоров , який перебуває в Запоріжжі після звільнення з російського полону, повідомив , що 10 грудня українська армія напала на приміщення Мелітопольської християнської церкви, яку росіяни захопили кілька місяців тому і перетворили на свою базу. .
За його словами, близько 200 російських військових отримали поранення. «Поранених одразу доставляють у госпіталі Криму, тому що в мелітопольських уже бракує місць. «Швидкі» їдуть з різних куточків Мелітополя – не тільки зі східного боку, де горить вогонь, а й з південного», – уточнив він .

Іван Федоров додав, що російська окупаційна влада продовжує нав’язувати жителям міста паспорти, виключає з обігу гривню та змушує переходити на російські рублі.

Крім того, за словами мера Мелітополя, окупаційна влада схиляє місцевих жителів до співпраці, заохочуючи їх виплатами по 10 тисяч російських рублів.

Мелітополь розташований у Запорізькій області на річці Малочній, поблизу Малочного лиману, що вмикається в Азовське море.

Росіяни зайняли Мелітополь на початку вторгнення в Україну. Наприкінці липня українські військові вивели з ладу залізницю в районі Мелітополя. Крім того, був уражений аеродром в околицях міста.

Раніше в місті активно діяли партизани, а після того, як Україна отримала американські системи HIMARS, посилила далекі удари по місцях дислокації російських військ.

З цього приводу New York Times писала про важливість артилерії з більшим радіусом дії на наступному етапі української кампанії з повернення території на півдні країни:

«Подібними діями в середині листопада Україна повернула собі місто Херсон, змусивши Москву відвести свої війська на східний берег Дніпра та відкривши новий етап битви за південь країни. Але військові експерти попереджають, що прогрес України, швидше за все, буде повільним. За останні тижні російські війська покращили свою оборону на півдні та сході країни».

Матеріал опублікований за темою:

  • ціна війни для Росії зростає, вона перекидає техніку та війська з Сирії та Нагірного Карабаху
  • На зустрічі в Німеччині розглядають можливість надсилання додаткової допомоги для захисту інфраструктури України
  • Прокурор Міжнародного кримінального суду виступив проти пропозиції ЄК створити трибунал у справі про агресію РФ


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW