У Хмельницькому обговорили механізми підтримки підприємців в умовах війни



У Хмельницькому відбувся форум «ЩодняМожливості для бізнесу в умовах війни».

В одному місці зібралися представники бізнесу, спікери, які ділилися практичними знаннями та порадами. Захід мав на меті визначити можливості розвитку українського бізнесу на основі діючих практик в сучасних реаліях. У форумі взяли участь представники центральної влади, органів місцевого самоврядування Хмельниччини, Рівного, Тернополя, місцевого та релокованого бізнесу, банківської сфери, депутати міських рад і ВР та інші.

Модерував зібрання Олександр Солонтай. «Ми сьогодні зібралися поговорити, поспілкуватися, налагодити контакти і зрозуміти на якому етапі сьогодні розвиток бізнесу, що чекати і як далі жити. Це складні питання, але я не можу не згадати завдяки кому ми сьогодні тут. Зараз Україна переживає важкий етап розвитку і завдяки Збройним Силам України сьогодні ми всі тут можемо думати про розвиток міста і бізнесу. Вважаємо, що такі заходи потрібні, адже з бізнесом потрібно спілкуватися не лише коли все добре, але й коли є проблеми. Підприємці це люди, які знають як діяти в найскладніших ситуаціях. Бажаю всім плідної роботи та знайти відповіді на ті запитання, які вас цікавлять», - сказав заступник міського голови Микола Ваврищук, вітаючи присутніх.

Форум включав три тематичні панелі.

Панель І - сьогодні та завтра українського бізнесу. Державна підтримка. Першим до форуму долучився онлайн голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. Він зазначив, що надзвичайно важливо в складний час знаходити можливості спілкуватися з бізнесом, адже бізнес незалежно від свого розміру має будувати плани на майбутнє та намагатися розвиватися.

У панелі ІІ обговорювали розвиток регіональної економіки, досвід і перспективи, успішні практики співпраці з бізнесом в умовах війни. Однією зі спікерів на цій тематичній панелі була Оксана Продан. Радниця голови АМУ ознайомила присутніх із роботою Асоціації міст та розповіла про напрацювання, що стосуються і бізнесу. «АМУ відстоює позицію місцевого самоврядування та завжди захищає його інтереси. Ми намагаємося усіма силами відстоювати фінансову спроможність громад, а бізнес і є головною складовою для формування місцевих бюджетів, тож є чимало питань, де ваші інтереси співпадають. Місцева влада розуміє, що бізнес потрібно розвивати і такий форум – це гарний майданчик, щоб знайти точки дотику та окреслити подальшу співпрацю», - додала Оксана Продан. Також у виступі підкреслила, що бізнес має бути відповідальним, справно та в повному обсязі платити податки та співпрацювати із органами місцевого самоврядування.

Третя панель була присвячена інструментам підтримки бізнесу. Під час цієї панелі представники різних організацій презентували свою діяльність, розповідали про грантові можливості та продукти, покликані допомогти бізнесу розвиватися.

Протягом усього форуму учасники ставили питання спікерам, ділилися досвідом, пропонували шляхи вирішення актуальних проблем та у форматі діалогу обговорили чимало гострих питань.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW