"Масштабні звільнення чекають українців вже через місяць": з'ясувалося, хто масово втратить роботу і чому



Експерти повідомляють про загрозу, яка очікує на українців уже в 2023 році: плануються масові звільнення, і стало відомо, які спеціальності стануть найбільш затребуваними.

Як інформує "biz.today.ua", в Україні після початку війни побільшало безробітних. А багатьом із тих, хто зберіг свої місця, знизили зарплату.

На даний момент працевлаштуватися досить складно через високу конкуренцію та меншу кількість вакансій.

Ринок праці – на боці роботодавців, які все частіше пропонують невигідні умови, висувають більше вимог та нижчі зарплати, ніж раніше.

Регулярні відключення електроенергії створили складнощі для людей, які працюють віддалено.

Після війни перед нашою країною буде багато викликів, і миттєво покращити ситуацію не вдасться. На відродження економіки підуть роки і високого рівня безробіття не уникнути.

Економісти вважають, що під загрозою звільнення може опинитися практично кожен українець. Більше шансів зберегти робочі місця у співробітників із важливими ролями у виробничому ланцюжку, тих, які приносять власникам більше доходів, ніж витрат.

У спеціалістів певних сфер вищий ризик потрапити під скорочення. Насамперед це лаборанти, інженери металургійного виробництва, чиї підприємства зруйнувалися через бойові дії.

Затребуваними виявляться архітектори, будівельники, енергетики, лікарі та медичний персонал.

Їх критично не вистачатиме на ринку праці, а швидко заповнити дефіцит не вдасться.

Деяким українцям доведеться шукати додатковий підробіток чи змінити сферу діяльності.

Українців очікують масові звільнення: названо професії, які стануть найбільш затребуваними у 2023 році

Українців очікують масові звільнення: названо професії, які стануть найбільш затребуваними у 2023 році

Експерти порадили орієнтуватися не лише на ситуацію на ринку, а й враховувати власні переваги. Професіонали своєї справи знайдуть роботу навіть за умов високої конкуренції.

Найближчими роками підвищеним попитом користуватимуться робочі спеціальності (столяри, зварювальники, муляри, слюсарі, маляри, електрики, а також представники військово-промислового комплексу). Робочі місця точно будуть у програмістів, логістів, водіїв та психологів.

Нагадаємо, які вакансії доступні українським біженцям у Польщі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW