Голова Маріупольського району призначений заступником мера Запоріжжя. Що про нього відомо



Очільник Маріупольської районної ради Степан Махсма 7 грудня був призначений заступником міського голови Запоріжжя.

Про це повідомляє сайт Запоріжжя 061.ua.

Поки що розподілу обов’язків не відбулось, тому не відомо, який саме напрямок роботи буде очолювати колишній маріупольський чиновник.

Голова Маріупольського району призначений заступником мера Запоріжжя. Що про нього відомо, фото-1

Нагадаємо, що відомо про Степану Махсму.

Він родом з селища Сартана. Багато років очолював селищну раду там, поки в 2015 році не був обраний на посаду секретаря Маріупольської міської ради.

Махсма балотувався в складі команди Метінвесту, яка прийшла до влади в Маріуполі в 2015 році. Проте ця команда не було однорідною. Частину депутатської фракції складали працівники Метінвесту, а частину – представники партії Опозиційний блок. Махсма входив саме до Опоблоку і його кандидатура на посаду секретаря міськради було висунута як компромісна.

Голова Маріупольського району призначений заступником мера Запоріжжя. Що про нього відомо, фото-2

Після того, як Степан Махсма обійняв цю посаду, раптово його дружина працевлаштувалась в Метінвест і стала там отримувати зарплату. В 2018 році вона заробила в компанії Ахметова 3 млн грн на рік, а в 2019-м – вже 4 млн грн на рік. Принаймні, таку суму Степан Махсма задекларував в своїй декларації.

На місцевих виборах 2019 року за домовленостями Степан Махсма очолив список Блока Вадима Бойченко не на виборах в міськраду, а на виборах в Маріупольський район.

БВБ виграв там вибори, і Степан Махсма був обраний головою районної ради.

Після початку війни власність Степана Махсми опинилась в окупації. 26 лютого його будинок в Сартані був пошкоджений під час бомбардування. І він з родиною виїхав за межі міста.

На фото - Сартана після обстрілів 26 лютого 2022 року

Голова Маріупольського району призначений заступником мера Запоріжжя. Що про нього відомо, фото-3

Але в березні намагався прорватись в місто у складі колони з гуманітарним вантажем для заблокованого міста. Йому це не вдалось. Після декількох днів очікування дозволу від окупантів у Бердянську, колонна була вимушена повернутись в Запоріжжя.

Після цього Степан Махсма увійшов до складу групи, яка займалась організацією перетину лінії розмежування в Запоріжжі. І той час розгорівся скандал. ДБР почало розслідування через інформацію щодо вимагання грошей певними посадовими особами за місця в черзі на перетин лінії розмежування.

Розслідування вивело на декількох чиновників в Запорізької ОВА. ДБР перевіряло також і Степана Махсму, проте після перевірки ніяких звинувачень до нього не було висунуто. 

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW