За тиждень зміниться процедура реєстрації авто в Україні



Від 14 грудня набувають чинності відразу дві постанови Кабінету міністрів України №1019 та №1299, які вносять зміни в процедуру реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.

Що саме зміниться в алгоритмі реєстрації та перереєстрації транспортного засобу розповів заступник начальника Головного сервісного центру МВС Володимир Баранець.

«Перша зміна стосується експертного дослідження транспортного засобу, яке проводить Експертна служба МВС. Воно виокремлюється з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. Виокремлення не означає скасування. Тепер його треба проходити до того, як звертатись за послугою реєстрації та перереєстрації транспортного засобу»,  — розповів Володимир Баранець.

«Ще одна важлива зміна пов’язана із тим, що можна відмовитись від пластикових бланків свідоцтва про реєстрацію транспортного та пластикового бланку посвідчення водія. При замовленні онлайн послуги обміну посвідчення водія або онлайн послуги перереєстрації транспортного засобу можна вибрати опцію без виготовлення фізичного документу — тільки цифровий»,  — повідомив Володимир Баранець.

Надавати кожному вибір, як звернутись до нас за послугами: онлайн чи офлайн — ось що є головною метою таких змін.

Набуття чинності двох постанов означає, що від 14 грудня онлайн перереєстрацію робити дозволено, оформляти тільки онлайн посвідчення водія теж буде дозволено. Але процес імплементації законодавчих змін може відбутись у кілька етапів.

Більш детально про зміну процедури реєстрації авто - у посиланні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW