Ціни на овочі та фрукти на Оптовому ринку Кривого Рогу: як вплинули перші морози, - ФОТО



З початку грудня у Кривий Ріг прийшли морози. Через це на Оптовому ринку Кривого Рогу, у порівнянні з листопадом, не надто жвава торгівля - бажаючих продавати овочі поменшало, а ті, що продають городину, виставляють невелику кількість товару. Більшу ж частину зберігають від морозів. Однак ціни за місяць суттєво не змінились.

Кореспондент 0564.ua відвідав Оптовий ринок Кривого Рогу, щоб дізнатись ціни на овочі та фрукти.

Картопля

На Оптовому ринку продають картоплю різних сортів: Ред Леді, Белла Росса, Арізона, Рів'єра, Королева Анна, Репанка та інші.

Середня ціна на картоплю - 7 гривень за кілограм.

Також є варіанти по 6 та по 6,5 гривень за кілограм.

На ціну впливають розміри картоплі. Найдешевша картопля у листопаді коштувала по 6 гривень за кілограм, отже ціни на картоплю не змінились.

До речі, ціна на картоплю у 2021 році на цьому ж ринку стартувала від 6 гривень за кілограм, а найдорожчу продавали по 9 гривень за кілограм.

Цибуля

Цибуля тут, у порівнянні з листопадам залишилась без змін. Придбати її можна за 28 гривень за кілограм. Біла та синя цибуля коштує 35 гривень за кілограм, що на 2 гривні дешевше, ніж коштувала у листопаді. Також є цибуля за 18 гривень за кілограм.

Для порівняння: на початку грудня минулого року цибулю на Оптовому ринку продавали по цінах від 5 до 10 гривень.

Капуста

Найдешевша капуста на Оптовому ринку, у порівнянні з початком листопада, виросла в ціні на 1 гривню - її ціна 10 гривень за кілограм.

Середня ціна - 11 гривень за кілограм. 

Отже ціна на капусту з минулого року не змінилася - у грудня 2021 року її також продавали тут по 11 гривень за кілограм.

Морква 

Суттєво подорожчала морква. Вартість моркви на Оптовому ринку зросла на 9 гривень за кілограм (!) у порівнянні з початком листопада. Її продають по 25 гривень за кілограм. Тоді як на початку листопада її можна було придбати за 16 гривень за кілограм, а от у вересні моркву продавали по 24 гривні за кілограм, тобто овоч виріс в ціні до вересневих показників.

Піднялась вартість моркви і у порівнянні з минулим роком. У грудні 2021 корисний овоч коштував 12 гривень за кілограм.

Буряк

В порівнянні з початком листопада, найдешевша ціна на буряк не змінилась - він коштує 10 гривень за кілограм. Максимальна ціна на цей овоч - 15 гривень за кілограм.

Квасоля

Квасоля, у порівнянні з початком листопада, подешевшала. Якщо місяць тому її продавали по 90-100 гривень за кілограм, то сьогодні вона коштує 85 гривень за кілограм.

Яблука

На Оптовому ринку Кривого Рогу яблука продають від 8 до 12 гривень за кілограм. Ціна залежить від сорту та смакових і зовнішніх характеристик яблука.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW