У любителів таких напоїв завжди погані зуби: які саме руйнують зубну емаль



Здавалося б, що може зробити напій, який побуває у вас у ротовій порожнині всього на пару секунд. Насправді дуже багато чого. У їхньому складі можуть бути кислоти, які миттєво контактують із вашою емаллю.

Щоб мати здорові зуби, потрібно відмовитися від деяких напоїв. Від яких саме - читайте нижче.

Які напої шкодять вашим зубам

  • Вода з лимоном

Доволі популярний напій, який використовують для "чищення". На жаль, лимонний сік дуже шкідливий для зубів. Кислота роз'їдає емаль і може вимивати корисні мінерали. Це призводить до чутливості зубів. Посилює ефект наявність льоду в такому напої.

  • Енергетики

Після п'яти днів вживання енергетиків уже можна помітити погіршення стану зубів. У складі енергетиків не може бути нічого хорошого, про що відразу вам скажуть ваші зуби.

  • Чай

Найнесподіваніший напій з усіх. Вся річ у тім, що в листі чаю є фтор. У малих кількостях він не є небезпечним, а ось у надлишку може призвести до руйнування кісткової тканини.

  • Фруктові соки

Як і у випадку з водою з лимоном, у них є кислоти, які розм'якшують емаль. Але в них ще й високий вміст цукру, що не може добре вплинути на ваші зуби, а тільки дасть поштовх розвитку карієсу.

Тут є лайфхак. Якщо пити соки через соломинку, тоді менше шкідливих речовин потрапить на зуби.

  • Шипучка від похмілля

Цю суміш часто готують вранці 1 січня. Вважається, що вона допомагає запустити шлунок у роботу. У реальності, суміш не корисна для шлунка і зубів. Усе через оцет, який здатний зруйнувати емаль і стимулювати розвиток карієсу.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW