Українська молитва повертається: заява щодо Києво-Печерської лаври та заборона УПЦ МП



Релігійні організації повинні не порушувати права і свободи громадян, не нести загрози життю, здоров’ю та безпеці. Але об’єкти УПЦ МП порушують ці зобов’язання, співпрацюючи з країною-агресором. Тому на двісті вісімдесят друга добу російського широкомасштабного вторгнення в Україні хочуть заборонити діяльність УПЦ МП.

Чому в Україні хочуть заборонити діяльність УПЦ МП та що вже для цього зроблено пояснює редакція. 

У храмах УПЦ МП поширюють російську пропаганду, ними прикривають діяльність ворожих спецслужб та у них вербують російську агентуру.

УПЦ має довести відсутність у себе церковно-канонічного зв’язку з московським патріархатом, який обслуговує путінський режим та його цілі в агресивній війні проти України.

російські нарікання на «релігійні гоніння» в Україні цинічні та лицемірні після того, як на підконтрольних москві територіях роками планомірно знищувалася українська церква.

Наразі президент України Володимир Зеленський підписав указ №820/2022 про введення в дію рішення РНБО, яке стосується, зокрема, заборони діяльності релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в рф.

Згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року, яке набрало чинності, Кабінету Міністрів України доручено у наступні 2 місяці підготувати та внести на розгляд парламенту законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в рф релігійних організацій. Він має бути підготований у відповідності до норм міжнародного права у сфері свободи совісті та зобов’язань України у зв’язку зі вступом до Ради Європи.

Крім цього, уряд має забезпечити перевірку наявності правових підстав та дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Цей музейний комплекс діє на території Києво-Печерської лаври, якою користується Українська православна церква московського патріархату.

Також Державній службі України з етнополітики та свободи совісті доручено у наступні 2 місяця провести релігієзнавчу експертизу Статуту про управління УПЦ МП "на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом, за необхідності вжити передбачених законом заходів". 

Крім цього, Службі безпеки України разом з Національною поліцією України та іншими органами забезпечення національної безпеки доручено "активізувати заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі України". 

Нагадаємо, що СБУ впродовж останніх днів проводить контррозвідувальні заходи на об'єктах Української православної церкви Московського патріархату – у культових спорудах, на територіях монастирів та єпархій тощо. 

Напередодні слідчі дії проводили на Рівненщині. У приміщеннях УПЦ МП знайшли проросійську літературу, мільйони готівки та "сумнівних" громадян Росії. У Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП згодом було виявлено документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

27 листопада правоохоронці провели слідчі дії в приміщеннях УПЦ МП в Івано-Франківську, 1 грудня – у монастирі на Закарпатті (тут черниці закликали до "пробуждения матушки-Руси").

2 грудня стало відомо, що Співробітники Служби безпеки України проводять контррозвідувальні заходи на об’єктах Української православної церкви Московського патріархату у Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях. 

Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній зробив заяву щодо Києво-Печерської лаври. Він заявив, що процес повного повернення лаври до Православної церкви України тільки почався.

Він зазначив, що розбудова помісної церкви - це тривалий і складний процес, але він вже розпочався.

Епіфаній закликав вірян зберігати спокій та дочекатися, коли у святині зазвучить молитва української мовою за мир, вигнання агресора та добро для України.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Києво-Печерську лавру офіційно зареєстровано як монастир у складі ПЦУ.

Зазначимо, що низка регіонів, зокрема, Львівщина, вже ухвалили рішення про заборону діяльності УПЦ МП на своїй території. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW